Nu är gps:en också en kamera

Redaktionen

Redaktionen

Nyheter från GarminEn gps som inte bara talar om var du är – den har också en inbyggd 5 megapixels kamera med automatisk geotaggning så att du kan fotografera dina favoritplatser och navigera tillbaka till samma ställe igen. GPSMAP 62stc och 62sc är två av flera nya modeller som Garmin har på gång.

– Genom att vi spenderar mycket tid tillsammans med outdoor-entusiaster som till exempel klättrare, vandrare, montainbikecyklister med mera har vi förstått att de inte har tid att gräva i ryggsäcken varje gång de ser något som de vill fotografera, säger Martin Resch, produktchef på Garmin EMEA Outdoor-segment.

När en bild tas med GPSMAP 62stc eller 62sc blir fotot geotaggat, det vill säga positionen sparas och lagras i filen. Informationen kan sedan användas som referens, eller som en destination som kan nås igen med gps-navigering.

GPSMAP 62-serien är vattentät och kameran kan därför användas också i dåliga väderförhållanden. Båda gps-modellerna med kamera har ett inbyggt minne på 3,5 GB, man kan alltså ta många bilder och välja ut de bästa vid ett senare tillfälle.

De nya kamera-gps:erna ska enligt företaget finnas tillgängliga i augusti och kommer att kosta cirka 5 000 kronor.

Redan i slutet av juni kommer nya pekskärms-gps:en Montana att finnas på marknaden. Montana är enligt Garmin företagets hittills mest avancerade enhet med funktioner som vändbar display, olika layoutalternativ och flera monterings- och batterialternativ. Två av modellerna har också inbyggd 5-megapixelkamera med autofokus.

Montana har också barometrisk höjdmätare för höjdprofilering och vattentät pekskärm på 4 tum, som också går att läsa av i solljus och som går att använda med handskar på.

Pekskärms-gps:en kommer i tre olika modeller med priser från cirka 4 500 upp till 6 000 kronor.

Nyheter från Garmin

Relaterade artiklar

Spektakulart_2014_CSCL_Lastfartyg_Hyundai-Heavy-Industries-Completes-the-Worlds-Largest-Containership-635x448

Sommarens båtprylar stoppas upp av containerkris och pandemi

nyheter_2019_GPS_strul_Transportstyrelsen_GPS_ur_funktion

Transportstyrelsen varnar – din GPS kan bli värdelös 6 april

Kronika_2018_Kronika_Nyarsloften

Nyårslöftena du glömt redan nu…

batprylar_2016_EniroAIS_EniroAISIngang_EniroIngang

Populär navigationsapp nu även med AIS

Kommentarer (0)

Lämna en kommentar