Ny design på Hamnen.se

Gustav Morin

Ny design på Hamnen.seMer rum till redaktionellt innehåll, bättre användarvänlighet och större fokus på rörligt material. Det är vad som stått i fokus när vi uppdaterat designen på Hamnen.se.

Hamnen.se går mot trenden genom att stadigt öka antalet besökare. Vi är Sveriges största redaktionella webbsida om båtar och båtliv och allt som hör därtill.

Vissa dagar lockar vi dubbelt så många besökare som föregående år. Detta är inte minst tack vare vår värvning av Båtnytts tidigare chefredaktör Elias Johansson, som ökat flödet av artiklar kraftigt, och vårt fortsatta hårda arbete med videoinslag.

Vår playkanal har också stadigt fått fler tittare och sammantaget är detta ett kvitto på att fler och fler söker båtunderhållning på webben.

För att ge en ännu bättre upplevelse förnyas och utvecklas nu Hamnen.se tillsammans med bland andra designern Charli Kasselbäck på Onedaydesign och välkände John Bark på Barkdesign.

– Vi har bytt typsnitt, ändrat färger, skapat mer luft mellan artiklar och moduler och minskat färgklickarna som tidigare huserade starkt på sidan. Sidhuvudet är mer flexibelt och informativt och i toppen till höger finns nu en stor modul med fullt fokus på material från playkanalen, säger John Bark.

Snabbare videotillgång
Videoinslagen kommer numera att vara tillgängliga direkt på Hamnen.se, istället för att man direkt skickas vidare till playkanalen. Relaterade videor och vanliga artiklar finns nu vid artiklarnas sliut och presenteras med bild och ingress. Vill man bara se videoinslag gör man bäst i att surfa direkt till Hamnenplay.se.

Eftersom vi gillar tekniska båtfakta har vi förfinat vår faktaruta. Nu tar mått och mätningar upp en större och tydligare del i artiklarnas slut.

Ingen väntetid
Vi har märkt att de flesta av våra läsare aktivt använder Facebook och vi har därför lämnat traditionella kommentarsmoduler helt till förmån för en bättre integrering med sociala medier. Detta för att göra det enklare att tycka till och diskutera artiklar och videor och hissa eller dissa. Inga koder och ingen väntetid alltså, så länge man är inloggad på Facebook.

Slutligen har vi också uppdaterat våra servrar och efter att vi nyligen utstått en hackattack har vi nu repat oss ordentligt. Nu är både vårt forum och Hamnen.se snabbare än någonsin.

Hjälp oss att bli bättre
Detta är bara första steget i vår nya stil. Det finns mycket kvar att förfina och utveckla. Men vi uppskattar om ni redan nu vill tycka till. Hojta gärna i ett mejl eller i en kommentar här nedan.

Välkommen till nya Hamnen.se!

//Chefredaktör Gustav Morin

 

nyheter_2014_Ny_design_Ny_design_puff

Relaterade artiklar

Work at Hamnen

Hamnen satsar – söker sjötålig medarbetare!

Reportage_2015_Upptacktsresan_-_till_finland_med_finlandsbat_150605_-_Startinslag__DDD4567_Fb

Rekordtrafik i sommar!

nyheter_2014_Hamnen_144_procent_upp_Vattenskida_Hamnen_puff

Hamnen.se slår rekord – ökar med 141 procent!

hamnentv_2013_hamnenplay_fb

Hamnen Play

Skriv en kommentar

Lämna en kommentar