Ny elrulle från Furlex

Ny elrulle från Furlex

Redaktionen

Ny elrulle från FurlexNu kommer även Furlex med elektriska system för rullfockar. Tidigare har dessa system endast varit tillgängliga för större segelbåtar. Furlex 200E och 300E passar segelbåtar från 30 fot. Systemen är uppgraderingsbara för ägare av Furlex 200S och 300S.

Har du rullfock och någon gång svurit över hur svårt det kan vara att i hårdare brisar rulla in focken? Den tiden ska vara över nu när Furlex lanserar elektriska rullfocksystem för båtar från 30 fot.

Med ett lätt tryck på knappen ska rullfocken rullas in. Furlex lanserar nu elektriska rullfocksystem som är uppgraderingsbara från de manuella Furlex 200S och 300S.

Drivmotorn finns i två alternativ, 12V eller 24V. Under normala laster ska strömmen vara endast 30 A och det ska ta cirka 30 sekunder att rulla in focken, enligt företaget.

Ett överbelastningsskydd är inbyggt vilket aktiveras till exempel om man har glömt att lossa skoten innan inrullningen sker. Skulle batterierna ombord ta slut går det även att rulla in seglet manuellt.

För ägare av de manuella Furlex 200S och 300S går det att uppgradera till det elektriska systemet. Linan och trumman byts då ut med en box som innehåller motorn. Kablar, genomföringar och kontrollpanel ingår i uppgraderingspaketet.

Furlex Electric har världspremiär på METS i Amsterdam och kommer även att visas på Scandinavian Boat Show i Älvsjö, den 8–12 november. Seldén planerar att starta produktionen av Furlex 200E och 300E under våren 2007.

 

Redaktionen

Ny elrulle från Furlex

Skriv kommentar

Lämna en kommentar

Relaterade artiklar

Seglingsexperten Jimmy Hellberg tar en titt på Jeanneaus Sun Fast 30 One Design. En Båt som kan bli en ny måttstock i entypsracing.

Jeanneau Sun Fast 30 OD – havskappsegling på lika villkor

Najadvarvets 395 under Hamnens test ett par år tillbaka.

Najad flyttar hem till Orust: ”Ett av mina krav”

Foliera-baten-fore-och-efter

De foilerade sin båt istället för att lacka – “snabbt och billigt”

Spirit-yachts-74dh-klassiker-modern-trabat-

Prisade Spirit Yachts – klassisk design i modern tappning