Nya grönare Pentamotorer

Gustav Morin

Gustav Morin

Volvo_Penta_D6-400_puff Segling är oslagbart för dem som vill ha ett grönt samvete. Men motortillverkaren Volvo Penta siktar högt och vill vara lika gröna på in- som utsidan och har nu sett till att uppfylla världens strängaste miljökrav för marina dieselmotorer.

 
Sedan introduktionen år 2003 har D4/D6-motorerna genomgått en lång rad uppgraderingar och förbättringar, allt från IPS-integrering till Joystick med drev.

D4/D6 har nu vidareutvecklats och anpassats för att, med god marginal, uppfylla EPA:s nya utsläppskrav, Tier 3, som träder i kraft för motorer i D4/D6-klassen i januari 2013.

De uppgraderade motorerna i D4/D6-serien har försetts med en ny kolvdesign och styrmjukvara vilket ger en optimerad förbränningsstrategi. Vidare har motorerna utrustats med en temperatursensor med larmfunktion för bortfall av kylvattnet (ABYC-sensor).

Hela produktserien är fullt ut integrerad med Volvo Pentas elektroniska plattform, EVC och har dessutom försetts med en ny toppkåpa, som följer Volvo Pentas gemensamma formspråk. Sammantaget är den nya D4/D6-serien en modernare motor som är mer skonsam mot miljön – utan att någonsin kompromissa med körglädjen.

Mer info på Volvopenta.com.

Volvo_Penta_D6-400

Volvo_Penta_D6-400_puff

Relaterade artiklar

Fountaine Pajot-3

Fountaine Pajot – rymlig som få och snart med eldrift!

Precision against the dock-2

Volvo Pentas nya teknik för automatiserad tilläggning

a Seven Marine engine produced at the Volvo Penta facility

Volvo Penta börjar tillverkningen av världens största utombordare

nyheter_2019_Volvo_Penta_ny_D4_och_D6_Volvo_Penta_new_D4_and_D6

Volvo Penta lanserar nya D4 och D6

Kommentarer (0)

Lämna en kommentar