8 000 fiskeutrustningar lånas ut

Barn upp till 13 år lär sig fiska. Foto: Joel Norlin/Sportfiskarna
Barn upp till 13 år lär sig fiska. Foto: Joel Norlin/Sportfiskarna

Barn upp till 13 år lär sig fiska. Foto: Joel Norlin/SportfiskarnaFör femte året i rad kan barn upp till 13 år i sommar ta chansen och prova på sportfiske – nästan alldeles gratis. Förutom lån av fiskeutrustning får deltagarna i projektet ”Upp till 13!” också en fiskehandbok, en fiskefilm och och ett fiskekort som gäller i mer än 900 svenska vatten.

 

Elsa Carlsson fick en fin abborre med lånad fiskeutrustning.

Foto: Joel Norlin/Sportfiskarna

 

Hittills har 33 000 barn tagit chansen och lånat en fiskeutrustning genom ”Upp till 13!”, enligt organisationen Sportfiskarna som står bakom projektet tillsammans med Sveaskog, Abu Garcia, Unga sportfiskare och utvalda sportfiskebutiker.

I sommar finns ytterligare 8 000 fiskeutrustningar till utlåning, nytt för i år är att man utökat med ytterligare ett fiskespö – ett kortare haspelset för de lite yngre.

För att utöka antalet vatten som barnen kan fiska i har ett speciellt fiskekort tagits fram, som samlar Sverigefiskekortets, Gula kortets och Sportfiskekortets vatten på ett kort. Fiskekortet ”Upp till 13!” gäller mellan den 15 maj och den 15 augusti.

Helt gratis är det inte att vara med i projektet: för att få låna utrustningen måste man betala 150 kronor i deposition. Målsman måste också följa med till affären när låneavtalet ska skrivas under.

Här finns en lista på alla butiker där det finns fiskeset för utlåning.

Varje år fiskar 1,5–2 miljoner svenskar, vilket gör fiske till en av de största fritidssysselsättningarna.

 

 

 

Många har läst

Populära båttester

  • Upptäck Vänerns båtpärlor med Skippo

    Färdmål

Skippo tipsar

Topplistor

  • Gör det själv – sommarsäsongen är runt hörnet

    Till Kunskap

Preppa för sjösättning

Hållbarhet & miljö