Åbo spänner musklerna med ny båtmässa

Nej, den är inte stor. Ej heller glamourös. Men den har potential. Hamnen.se har spanat in den nya båtmässan i Åbo där till exempel Bella 500 BR firade världspremiär.

Båtresa dit. Båtresa hem. Med allt skoj som som det innebär. Där emellan ett mässbesök med massor av premiärvisningar…

Det är arrangörens slipade plan för att locka mässbesökare till båtmässan i Åbo.

Men planen är mer genomtänkt än så. Den svenska båtmässan, Scandinavian Sail- and Motorboat Show, lade ner för några år sedan på grund av en vikande marknad.

Ont om ljus
Ingen utom de närmast sörjande förstod varför man plötsligt inte fick gå rakt in i höstmörkret utan att först passera Älvsjö och känna och klämma på nästa års nyheter.

Men i en förlängd tanke så kunde man ana att utställarnas intresse svalnat för att investera tid, pengar, kraft och ork på att folk skulle komma dit och tappa mjukglassen i deras nyputsade utställda skönheter – helt utan intresse av att skriva köpekontrakt. 

Grundidén var likväl strålande. Att arrangera en mässa i mörkaste november då sugna båtspekulanter kunde få sin båt levererad då vårens första strålar behagade tränga igenom vintermörkret.

Detta har man tagit fasta på i Åbo.

Få båten före midsommar
Nu har man gett sig fanken på att ställa till med en bra årlig höstmässa för alla som tycker att sommaren var för kort. Förhoppningen är, förutom att bjuda på en bra show, att båttillverkarna ska få in nya beställningar och hinna leverera innan isen släpper greppet.

Hamnen.se återkommer med det mesta av det bästa från Åbo inom kort.

Läs även ”Marino från 60-talet i nyproduktion glänste mest på Åbo Boat Show.”