Båttjuv fångad på både film och bar gärning

Filmen som visar hur polisen fångar en båttjuv på bar gärning har fått mycket uppmärksamhet. Hamnen.se ringer polisinspektör Thomas Andersson.

Båttjuv fångad på film och bar gärning.

Det var på båtmässan i Göteborg som polisen visade hur de fångar en fräck båttjuv – först på film och sedan på bar gärning.

Tjuven slog till mitt på blanka förmiddagen och torrsatte helt sonika båten med en trailer för att därpå försöka försvinna med stöldgodset så fort som möjligt.

Att tjuven hade försett sig med en störningsutrustning för att störa ut spårsändaren i båten hjälpte inte för redan på väg E45 nära Ale torg kunde polisen haffa tjuven.

Hamnen.se ringer polisinspektör Thomas Andersson för att få veta mer.

Är det här en ovanligt fräck kupp eller är det vanligt att tjuvar slår till på dagen?

– Det är i alla fall inte ovanligt men det är mer sällsynt att vi lyckas ta dem på bar gärning, säger han. Och fortsätter:

– Här var GPS-trackern till stor hjälp och ett mycket effektivt stöldskydd som kan rekommenderas.

Men tjuven hade störningsutrustning som inte gjorde sitt jobb i det här fallet. Är det ett stort problem annars?

– Nej det är ytterst sällan vi ser sådana. Men däremot händer det då och då att spårsändarna inte gör sitt jobb av olika anledningar, säger Thomas Andersson. 

– Man måste se till att trackern är väl dold i båten, att den har friska batterier och ett abonnemang som fungerar, avslutar han.