Bavaria börjar tillverka katamaraner

Idén om att börja tillverka katamaraner har grott under en längre tid. Nu är det klart. Bavaria förvärvar  franska Nautitech Catamarans och kompletterar sitt redan rika utbud av motor- och segelbåtar med flerskrovsbåtar.

Det har gått precis ett år sedan det tyska jättevarvet Bavaria började förhandla med den franska katamarantillverkaren Nautitech Catamarans. Nu har man kommit så långt att Bavaria har förvärvat bolaget och kompletterar sin redan imponerande flotta av motor- och segelbåtar på 29-56 fot med katamaraner.

Parterna menar att det är ett strategiskt riktigt beslut. Nautitech Catamarans har växt väldigt snabbt sedan starten 2004 och har nu nått gränsen för hur stora de kan bli på egen hand. Nautitech grundare Bruno Voisard har en tydlig plan för fortsättningen.

– Nu kan vi koncentrera oss på utveckling av nya modeller och dra nytta av Bavarias jättelika återförsäljarnät världen över.

Planen är inte bara att fortsätta utveckla segelkatamaranerna utan också att komplettera utbudet med rymliga, bränslesnåla och familjevänliga motorbåtskatamaraner.

Det som fick Bavaria att till sist bestämma sig för just Rochefort-baserade Nautitech Catamarans var en testsegling av deras senaste modell som säljs under namnet Nautitech Open 40. En båt som enligt Bavara ”har perfekta seglingsegenskaper, bra byggkvalitet och som passar såväl privata ägare som chartermarknaden”.

Bavarias katamaraner kommer även i framtiden att säljas under namnet Nautitech men de kommer också att vara försedda med en Bavaria-logotype.

Nautitech Open 40

Längd: 11,99 m
Bredd: 6,91 m
Djupgående: 1,35 m
Vikt: ca 8 900 kg
Bränsle: 2 x 215 liter
Vatten: 2 x 215 liter
Pris: ej fastställt ännu
Mer info: www.https://www.nautitech.fr