Hanse köper Dehler

Hanse köper Dehler
Hanse köper Dehler

Hanse köper DehlerHanseYachts förvärvar Dehler Yachts. Dehler Yachts kommer att vara en självständig enhet inom HanseYachts-gruppen med sin egna ledning och organisation. Samordning sker vad gäller inköp, logistik och andra vitala komponenter.

HanseYachts AG meddelar att den preliminära styrelsen av kreditorer för Dehler-varvet har accepterat budet för att förvärva Dehler-varumärket.

För över 45 år sedan utvecklade båtbyggaren Willi Dehler inte endast Tysklands största varv på den tiden utan han insåg även vikten av innovation av konstruktion och utrustning av segelbåtar som var revolutionerande och som än idag är gällande. Han var också den som genom Dehler-varumärket gjorde segling till en sport för den bredare skaran av seglare.

I dessa tider är det dock svårt för en nischtillverkare att hålla produktion med maximalt krav av kvalitet. Under HanseYachts-gruppen och dess ledning får Dehler-varumärket möjligheten till alla fördelar från inköp till tillverkning som finns hos en storskalig tillverkare. Planen är att mellanstora modeller ska tillverkas i enheten som ligger i Meschede-Freienohl i Sauerland. De större modellerna kommer att tillverkas i separat tillverkningsenhet i Greifswald.

Ytterligare är planen med rekonstruktionen att utveckla enheten i Freienohl till ett utställning-och servicecenter. Det geografiska läget är mycket lämpligt för att skapa Tysklands första center för vattensport med permanent utställning av segel-och motorbåtar, båtförsäkring-och finansiering, tillbehör & utrustning, segeltillverkare och andra verksamheter inom marina området.

Sammantaget förväntas detta koncept att skapa nya arbetstillfällen.

Många har läst

Populära båttester

  • Upptäck Vänerns båtpärlor med Skippo

    Färdmål

Skippo tipsar

Topplistor

  • Gör det själv – sommarsäsongen är runt hörnet

    Till Kunskap

Preppa för sjösättning

Hållbarhet & miljö