Känd miljardärfamilj räddar Nimbus

Nimbus_tillbaka
Nimbus tillbaka efter konkursen.

Nimbus_tillbakaInvesteringsbolaget R12 med familjen af Jochnick i spetsen blir ny majoritetsägare till Nimbus och Paragon. – Varumärket har slagkraftigt modellutbud och nöjda kunder och vi vill utveckla verksamheten, säger Per Hesselmark som drivit igenom förvärvet.

Två kinesiska konstortier och finska Bella ska ha lagt bud på bolaget men investeringsbolaget R12 AB, som bland andra familjen af Jochnick, ägarna av Oriflame, står bakom lade högsta budet.

Pressrelease:
Investeringsbolaget R12 har från konkursförvaltaren förvärvat bland annat Nimbus-Gruppens verksamheter i Göteborg, Mariestad och Storebro samt varumärkena Nimbus Boats och Paragon Yachts. I den nya ägargruppen ingår bland andra även den tidigare styrelseledamoten i Nimbus Fredrik Strömholm.

I samband med detta förvärvas även den tidigare delägda återförsäljaren Nimbus Stockholm, för att ytterligare kraftsamla kring varumärket och marknadsföringen i Stockholmsområdet som ett komplement till den redan helägda försäljnings- och serviceverksamheten i Göteborg.

– Vi vill utveckla verksamheten inom Nimbus och Paragon som har slagkraftiga modellutbud och nöjda kunder. Vi ser stora möjligheter med tydligt fokus på segmentet 20 – 40 fot, två starka varumärken, en enda hypermodern produktionsanläggning och riktade insatser vad avser geografisk marknadsbearbetning samt med rätt kostnadskostym, säger Per Hesselmark, delägare i R12.

Nimbus kommer under en övergångsperiod att ledas av tidigare verkställande direktören Magnus Andersson.

R12 kommer att vidareöverlåta verksamheten i Storebro till Roger von Haugwitz, som avser att fortsätta att vidareutveckla detta varumärke och produktionen i Storebro.

R12:s köp sker genom ett inkråmsförvärv från konkursförvaltaren i Nimbus-Gruppen, som tidigare avyttrat Ryds Båtindustri till den tidigare företagsledningen i detta bolag.

– Genom försäljningen till R12 och den tidigare genomförda försäljningen har arbetstillfällen bibehållits och utrymme och bra förutsättningar skapats för fortsättande och utveckling av verksamheterna vid samtliga rörelsedrivande enheter i Nimbus-koncernen, säger Rickard Ström, konkursförvaltare och delägare i Advokatfirman Lindahl.

Investeringsbolaget R12 äger och utvecklar en grupp mindre och medelstora företag, bland annat underklädeskedjan Twilfit, hissföretaget Cibes Lift AB, kretskortstillverkaren NCAB, återvinningsbolaget MEWAB, rullstolstillverkaren You-Q och blomstervårdsbolaget Chrysal.

Läs intervju med investeraren Per Hesselmark.