Lyxjakt tappar sin helikopter – strandad på Gotska Sandön

Capella C looses heliI söndags flöt en helikopter iland på Gotska Sandön. Räddningstjänsten hittade ägaren. 

Det är ganska få lyxjakter som glider omkring vid Gotska Sandön. Ännu färre tappar sina helikoptrar.

– Det är klart man börjar undra när någon säger att en helikopter ligger omkullvält på stranden. Först av allt ville vi säkerställa att den inte störtat, säger Gotska Sandöns tillsynsman Mattias Sandgren när helagotland.se når honom för en kommentar under söndagen. 

Det var två besökare på ön som under söndagsförmiddagen hittade helikoptern och direkt kontaktade tillsynsmannen. Det fanns ingen ombord på helikoptern och eftersom den hade ett kapell över sig kunde man snabbt konstatera att den inte hade störtat. 

Se också:
Strandade helikoptern äntligen bärgad!
Video när vi åker Buster Phantom till Gotska Sandön.

Sjöräddningen, polisen och kustbevakningen kontaktades och de kunde snabbt identifiera helikoptern, en Robinson 66, och konstatera att den blåst av ett fartyg.

Närmare bestämt den brittiska lyxjakten Capella C som troligtvis uppges varit på väg till Bornholm från Riga. Senast fartygets positionregistrerades på Marinetraffic, fem september, så befann det sig på just Bornholm. 

Kustbevakningen uppger att det fanns 300 liter flygfotogen i helikoptern när den föll överbord. Bränsle som nu flutit ut i havet.