Nordkapp värvar Koenigsegg-designer

Efter 20 års samarbete och stora framgångar med båtdesignern Espen Thorup ger nu norska Nordkapp en annan känd norsk designer chansen. I vår kommer den första Nordkapp-båten från Bård Ekers ritbord att premiärvisas.

Bård Eker har designat allt från barnvagnar till rena yrkesfartyg. Men i båtbranschen är han mest känd för att ligga bakom Hydrolifts fräcka högfartsbåtar. I bilbranschen för sina stekheta sportbilar av märket Koenigsegg.

Nu går han in i ett tätt samarbete med Nordkapp. Den första modellen, en daycruiser som kommer att säljas under namnet Nordkapp Nobless 790, håller som bäst på att ta form och kommer att premiärvisas i vår.

– Exakt när den var och när den kommer att visas för allmänheten för första gången är svårt att säga ännu. Men det blir på någon av båtmässorna i Göteborg (31 januari – 8 februari), Stockholm (28 februari – 8 mars) eller Oslo (18 – 22 mars), säger Kjell Olav Frogner som är försäljningschef på Nordkapp Boats.

Bård Eker har gjort sig känd för sina fräcka Hydrolift-båtar.

Bård Ekers engagemang i Nordkapp Boats betyder inte att Espen Thorup nu har gjort sitt som designer i detta bolag.

– Det handlar bara om att vi vill komplettera och spela på flera strängar, säger Kjell Olav Frogner. Och fortsätter:

– Vi är mycket nöjda med Espen Thorups insatser och han har projekt som pågår för fullt just nu.

Espen Thorup har heller inget emot att Nordkapp anlitar en ny designer. Däremot uttrycker han besvikelse över sättet han fick reda på det.

– Personligen hade jag uppskattat om jag åtminstone hade fått ett SMS om nyheten och inte behövt läsa om i media först, säger Espen Thorup.