Över Atlanten i rekordliten båt – 1,06 m!

Nej, det är inget aprilskämt. Matthew Kent ligger just nu och väntar in rätt väder för att sätta av från Kanarieön La Gomera till Florida i en osannolikt och plågsamt liten båt. 
Se inslaget i nyhetsmagasinet Studio!

 

Han har tidigare seglat skuta på 34 meter men måste uppenbarligen tyckt att det var lite för mjäkigt. Efter sex års utvecklande av det mest bisarra flytetyg vi på redaktionen någonsin sett, så är det nu dags för amerikanen Matthew Kent att förverkliga sin idé om att segla den minsta båten någonsin över Atlanten.

Resan på cirka 4 000 sjömil förväntas  ta tre till fyra månader och det krävs knappast ett geni för att förstå att Herr Kent kommer att må risigt under större delen av färden och förmodligen behöva ett par års återhämtning när (om!) han väl når målet. 

Men han hävdar i allafall att seglar någorlunda tryggt i sin tunna (han envisas med att kalla den båt). Den har nämligen en köl med en blybulb på 200 kg, vilket ska göra den självrätande. 

Se mer om detta i inslaget ovan.

Vi lovar att följa detta fantastiskt knasiga projekt men ni kan också följa ”The little boat project”Facebook eller via den här sajten.