Pirater släpper inte sjuka danskar

somalia_kartpuff
Somalia karta

somalia_kartpuffBåde mamman och dottern i den kidnappade danska seglarfamiljen är sjuka, uppger en av piraterna. Men kidnapparna vägrar att släppa dem förrän de fått sin lösensumma. Piraterna har krävt fem miljoner dollar för danskarna.

Det var i februari som den danska familjen Quist Johansens segelbåt kapades av pirater utanför Somalias kust. Ombord fanns tre tonåriga barn och två danska besättningsmän.

Enligt Svenska Dagbladet har nyhetssidan Somalia Report varit i kontakt med en av piraterna och enligt denne är mamman och den 13-åriga sjuka.

 

Somalia Report

 

Mamman ska enligt piraterna lida av en hudsjukdom som förvärrats sedan hennes medicin tagit slut. 13-åringen ska sedan två veckor tillbaka lida av både feber och kräkningar. Piraterna vägrar att släppa ombord läkare och tänker inte släppa fångarna förrän den begärda lösensumman på fem miljoner dollar betalats.

Enligt danska tidningen Politiken bör piraternas information ifrågasättas eftersom de kan ha egna motiv med att släppa uppgifter om fångarnas hälsa.

Den danska familjen var ute på en långsegling när deras båt kapades. De hålls fångna ombord på ett grekiskt fartyg, som enligt Somalia Report ska släppas nästa vecka. Familjen kan då komma att flyttas i land.

Läs också: Dansk segelbåt kapad av pirater

Läs mer: Somalia report om danskarna (engelska)

Många har läst

Populära båttester

  • Upptäck Vänerns båtpärlor med Skippo

    Färdmål

Skippo tipsar

Topplistor

  • Gör det själv – sommarsäsongen är runt hörnet

    Till Kunskap

Preppa för sjösättning

Hållbarhet & miljö