Du är här:Hem Artiklar Nyheter Polisens nya superbåtar!

Polisens nya superbåtar!

Radiobil, fast båt, och en laståsna – det är svenska Sjöpolisens nysatsningar inför sommaren.

Formuleringen "radiobil fast båt" må vara krystad men sammanfattar ändå vad det handlar om. För den nya Vector 32:a som Sjöpolisen Väst nyligen fick levererad till sig inför sommaren har allt som en radiobil på torra land har.

Och lite till…

… för precis som radiobilen är en bra plattform att utföra alkohol- och hastighetskontroller från på land så är Vector 32 detsamma till sjöss.

Men eftersom det är glest mellan matställen till sjöss så behövdes också ett pentry med kokplattor, micro samt en kyl ombord.

48 knop!
Dubbla Mercury utombordare på vardera 300 hk räcker till en toppfart på 48 knop. Gott så. Men mer imponerande är att ljudnivån i den gummi-upphängda hytten stannar på under 70 decibel.

Den andra av polisens båda nya båtar är en Arronet 30 Surprise med 2 x Mercury 250 hk. Detta är en riktig grovis-plattform och laståsna som kan lastas med en fyrhjuling och en MC samtidigt om så behövs (bilden nedan).

Arronet 30 Surprise – stabil laståsna och arbetsplattform. 

– Tack vare ny polisbåt och ny fyrhjuling har vi nu bättre förutsättningar att kontrollera, men framförallt öka trafiksäkerheten på öarna, skriver Sjöpolisen Stockholm på sin Facebook-sida.

Publicerades: 2018-05-30

Skriv ut