Studio – avsnitt 7

Rekordförsök över Atlanten med 1 meter lång båt. Ultimata lyxbåten för 286 miljoner. Ny modell från Storebro. Högpresterande hemmabygge i Pettersonstil. Världens största kitetävling i Norge. Det är några av sakerna vi berättar om den här gången i nyhetsmagasinet Studio.

Hur känns det egentligen att segla över Atlanten i en farkost inte större än en tunna? De flesta har inte slagits av tanken och ännu färre har funderat över att testa. Men en av dessa få dårar är nu i full färd att göra sanning av sina funderingar och ska i början av april sätta av från Kanarieöarna med siktet inställt på Florida. Skippos reportrar fördjupar sig i ämnet och opå segelbåtsfronten berättar vi om den nya extrema fartsegelbåten som ska ersätta den otrologt uppseendeväckande australiensiska 18-fotaren. Den heter Superfoiler och har just genomfört sin jungfrutur.

På motorbåtsfronten berättar vi om Benny som byggt en fantastisk stålbåt som väcker känslor var den än gör entré. Den mäter 12 meter på längden och 2,3 på bredden och klarar nästan 38 knop. Mer om den här

På motorbåtsfronten följer vi upp Storebros nyhet som släpptes tidigare i veckan. Vi hoppas att det går bättre än vad det gjorde för ett par år sedan med Storebro 460 Commander som aldrig blev av.

Vi pratar också om viljor som vill härma Norge och införa lag på att bära flytväst. Med mera!

Läs mer om ämnen vi nämnder i programmet:
Earthrace – runt jorden med motorbåt på 60 dagar. 
Lyxtrimaranen för 286 miljoner kr.
Ludde Ingvalls racer
Svenskbåten kapsejsar i Sydney Harbour
Superfoiler – framtidens fartmonster redan nu!