Du är här:Hem Artiklar Nyheter Studio – avsnitt 2

Studio – avsnitt 2

I andra liveinspelningen av Hamnen.ses nyhetsmagasin Studio presenteras bland annat senaste nytt kring svenska flygande elbåten Candela, flygande kölbåtar och därtill en genomgång om vad som lär bli världens häftigaste och hårdaste havskappsegling. 

Det blir snabba hopp mellan svenska foilande motorbåten Candela till nya instegsbåten för dem som vill lära sig att foila – Waszp. Vi diskuterar också unge Vendée Globe-vinnaren Francois Gabarts galna planer och hans senaste framsteg i utvecklingen av vad vi tror kommer att bli världens snabbaste havskappseglingsbåt. 

Vi berättar också om en SeaCart 30 som modifierats och fått foils  och som skulle deltagit i RORC Carribean 600. Här är dock inte programledarna helt på hugget när det gäller tiden för kappseglingen. De säger att den fortfarande pågår men i faktum är att den startade 19 februari och även om det var ett ovanligt svajigt race vädermässigt så har båtarna sedan länge gått i mål.

Sugen på lithiumbatterier som det sponsrade inlägget handlar om? Läs vår bloggare Jimmy Hellbergs grundliga test och genomgång!

Publicerades: 2017-03-09

Text: Gustav Morin

Skriv ut