Nytt kryssningsfartyg med gokartbana sjösatt

Gustav Morin

Kryssningsfartyg med gokartbana “Folk måste aktivera sig när de kommer ut  i skärgåden”, sa man i filmen SOS Segelsällskapsresan. Nu har norrmännen tagit det ett par steg vidare.

Det var “kommunens starke man” Ture Janzon som övertygade skärgårdsbon Österman att det minnsan krävdes ett lekparadis i stil med Skara sommarland i skärgården för att hålla semesterfirarna nöjda. Ett “Östermanland” behövde byggas. 

Filmen SOS Segelsällskapsresan hade premiär 1988 och på den tiden hörde en  flytande vattenruschbana till  det mest förargelseväckande man kunde tänka sig. 

Tiderna ändras. 

För ett år sedan skrev vi om nya norska kryssningsfartyget Norgwegian Joy och alla dess faciliteter där gokartbanan är det som särskiljer fartyget mest. Det ska gå att köra tio gokartar samtidigt och tack vare att de drivs av el lär de både vara accelerationssnabba så det duger och därtill någorlunda tysta. 

Totalt finns det plats för 3 850 passagerare och fartyget är planerat att verka på kinesiska vatten, framförallt mellan hållplatserna Shanghai och Tianjin.

Nu kan vi alltså rapportera att fartyget är på god väg att sättas i bruk.

nyheter_2017_Kryssningsfartyg_med_gokartbana_Kryssningsfartyg_med_gokartbana

Relaterade artiklar

Icon_of_the_Seas_inledningsbild

Snart sjösätts världens största kryssningsfartyg

Gloabal_Dream_skrotas

Sprillans nytt kryssningsfartyg kan komma att skrotas

FarjaLandstrom

Landström ska minska utsläppen från färjorna

Stockholms_Hamnar_trotsade_pandemin

Nära 100 kryssningsfartyg trotsade pandemin

Skriv en kommentar

Lämna en kommentar