Nytt marint center i Lysekils norra hamn

Redaktionen

Redaktionen

Norra Hamnen i Lysekil genomgår en total förändring. Befintliga industrier försvinner och lämnar plats för en ny stadsdel med bostäder, skola, kontor, hotell, butiker, restauranger samt en småbåthamn med cirka 200 båtplatser, varav en del är gästhamn.
Torsdagen den 22 mars 2007 är det dags att inviga Nordens första Honda Marine Center.

Nordic Marine slår den 22 mars upp portarna för den nybyggda fullservicemarina som kommer att vara Nordens första Honda Marine Center. Anläggningen kommer att tillhandahålla nya utombordsmotorer från Honda, nya båtar från diverse leverantörer såsom Crescent, Nordkapp, Honwave, GRP, Karnic, Ribcraft och Zodiac.
Dessutom kommer det att finnas ett brett sortiment av navigationsutrustningar från bl.a. Raymarine och Garmin.

Honda Marine Center är tänkt att fungera som en båtmässa öppen året om på ca 650 kvadratmeter plus en 200 kvadratmeter stor verkstad med inriktning på båtar med utombordare i samarbete med Honda.

För Honda är detta ett pilotprojekt för att öka servicen till båtägarna på den svenska marknaden. Honda är världens största motortillverkare och erbjuder idag marknadens bredaste program av fyrtaktare från 2,3 till 225 hk. Motorerna uppges vara bränslesnåla, bland annat baserade på teknik från Hondas personbilstillverkning.

Ett stort sortiment av tillbehör och navigationsutrustning från Raymarine, Garmin och Robship kommer också att rymmas i anläggningen.

I Lysekil erbjuder Nordic Marine bland annat Nordkapp, Crescent, Ribcraft, Zodiac, Honwave och Arronet. Nordic Marine har också verksamhet i Marstrand med försäljning av större båtar med inombordsmotorer, däribland finska Targa och norska Cormate.

Marincentrat i Lysekil kommer också att erbjuda vinterförvaring i en nybyggd varmhall på över 1200 kvadratmeter.

Ett minne blott. Norra hamnen i Lysekil expanderar.

Webcam över Norra hamnen i Lysekil

 

Så är kursen satt mot Lysekil i sommar, gör ett besök i Norra hamnen. Är du i Lysekil mellan den 30 juli och den 4 augusti, missa inte den internationella match-racing regattan – Lysekil Womens Cup

Mer om Lysekil Womens Cup här

 

nyheter_lysekilhondacenter

Relaterade artiklar

batar_segelbatar_2008_ericsson2sale

Sugen på nästa Volvo Ocean Race?

Arronet23c1

Arronet 23c

Sjunkna Carl II inte stulen

Kommentarer (0)

Lämna en kommentar