Nytt spritkök med elektrisk tändning

Redaktionen

Redaktionen

Dometic visar nya spritkök på Allt för sjönDometic lanserar ett nytt, smidigt och säkert spritkök i Origo-serien med elektrisk tändning. Köket finns med en och två brännare och är genomgående drygt 20 procent mindre än de nuvarande modellerna.

Dometic Origo A100 och A200 är de senaste tillskotten i den serie av kompakta och tåliga spritkök från Dometic.

A100 och A200 har en respektive två stora, icke tryckutsatta spritbehållare för flera timmars matlagning. Brännarna tänds med inbyggd elektrisk tändare.

Formaten på spisarna är 22 procent mindre än tidigare modeller, vilket gör det lättare att installera dem i båtpentryt samtidigt som mer bänkutrymme blir ledigt för annat, något som kommer att uppskattas av alla matlagningsintresserade båtägare.

Knappar ersätter de tidigare skjutreglagen och designen har även i övrigt gjorts enklare så att både användning och daglig rengöring blir lättare.

Spriten är lagrad i ett icke brännbart ullmaterial i smidiga behållare som är lätta att plocka ut. En full behållare räcker till nästan fem timmars matlagning med full effekt. Dometic Origo A100 och A200 ger 2000 Watt per brännare.

Båda köken finns också i en variant med kombinerad spritbrännare och elektrisk spisplatta. Den elektriska plattan används då spisen är kopplad till ett elektriskt uttag och är perfekt att använda då båten ligger i hamn och är ansluten till landström. Kombinationsköken heter C100 och C200.

De nya spritköken visas på Allt för sjön 2007, den 2–11 mars.

 

Dometic visar nya spritkök på Allt för sjön

Relaterade artiklar

eldriven albin 1

Albin 25 + Nissan Leaf = Sant

Block_i_gummi

Litet och starkt block i gummi

Claes Olivecrona och Gustav Morin satsar ännu mer på webb-tv och startar en ny kanal.

Premiär för Sveriges första tv-kanal om båtar och båtliv

Rullfock för mindre båtar

Ny småbåtsrulle från Furlex

Kommentarer (0)

Lämna en kommentar