Operasångare startar båttvätt

Redaktionen

Redaktionen

båttvättSnurr på tvättborstar blir det från och med den 1 maj i Kolström vid Ingarö i Stockholms inre skärgård. Då öppnar operasångare Bengt Nordfors, känd från ”Fantomen på Operan” en båtvätt.
Även ett café i en husbåt är på gång.

I Kolström, den lilla farleden för småbåtar förbi Ingarö kyrka mellan Baggensfjärden och Ingarö, kommer en båttvätt att etableras alldeles under motorvägsbron till Ingarö.

Bengt Nordfors, välkänd operasångare bland annar från ”Fantomen på Operan” vill slå ett slag för miljön och göra det möjligt för motor- och segelbåtar att bottentvätta i hans nya anläggning.

I planerna ingår också att starta Café Kolström ombord på husbåt i hamnen.

Operasångare startar båttvätt
Båttvätten, en ECO S 300, kan tvätta motor- och segelbåtar med maxbredd i vattenlinjen om 3 m och största köldjup om 2 m. All materia som borstas bort, samlas upp för senare destruktion.

Anläggningen kommer att vara i drift från den 1 maj.

– Jag har länge velat göra något för miljön. Som båtägare och ägare till en mindre båthamn har jag länge funderat på problemen med bottenfärgers giftighet. Jag vill ge båtägarna en chans att äga sina båtar utan att behöva bottenmåla alls, säger Bengt Nordfors.

Bengt Nordfors

”Bengt Nordfors studerade sång och dirigering vid Musikhögskolan i Stockholm samt vid Teater- & Operahögskolan i Göteborg, varefter han engagerade vid Stora Teatern.
Bengt är även verksam som författare och översättare och har bl a haft uppdrag för Göteborgsoperan, Stockholms stadsteater och Södertäljeoperan.
Under perioden 1989-95 var Bengt engagerad vid Oscars-teatern där han spelade över 700 föreställningar som Raoul de Chagny och Fantomen i The Phantom of the Opera.
Hösten 2003 sjöng Bengt Don Alvaro i Verdis ödets Makt på Södertäljeoperan.
Bengt har även gett ut CD skivor bl a med The Andrèe Expedition tillsammans med Bengt Forsberg.”

– Vi är glada över att äntligen få en båttvätt i Värmdö-området. Att från Värmdö/Ingarö köra till andra båttvättar i Nynäshamn, Trosa, Lidingö eller Vaxholm har inte varit optimalt. Vi önskar Bengt lycka till med sin satsning på miljön. säger Gustaf O Douglas, Baltic Antifouling AB i ett pressmeddelande.

 

Relaterade artiklar

Bygga och bo på en flotte

Bygg din egen flytande fiskestuga!

GITANA, Maxi Edmond de Rothschild. Drone 13 February, 2013.

Så optimeras areodynamiken – en avgörande faktor

Gitana Ultim Grib files

Rekordet runt jorden – så spår man vädret

Sodeo Gitana Jules Verne

Giganternas kamp runt jorden är igång!