Ostindiefararen kan segla vidare

Redaktionen

Ostindifararen lämnar Göteborg. Foto: SOICGöteborgs kommun och Västra Götalandsregionen går in med ekonomiskt stöd till Ostindiefararen Götheborg. Under 2012 och 2013 garanteras ett stöd på totalt 30 miljoner kronor. Två tredjedelar av bidraget får användas under 2012, den återstående tredjedelen under 2013. Det betyder att fartygets planerade långresa till USA kan bli verklighet.

Foto: SOIC

Under 2011 kommer Ostindiefararen att ligga vid Stenpiren i centrala Göteborg. Där ska hon förberedas för kommande seglatser.

– Vi kommer att ha öppet för allmänheten alla dagar mellan den 27 juni och den 21 augusti och hoppas att så många som möjligt passar på att besöka skeppet innan vi återigen ger oss ut på de stora världshaven, säger Rikart Thornander, vd på Svenska Ostindiska Companiet som är företaget bakom Ostindiefararen Götheborg.

Ostindifararen väntas lämna Göteborg hösten 2012 och sätter då segel mot USA, där en stor turné planeras i samband med det svensk-amerikanska 375-årsjubiléet. Resan är tänkt att gå längs den amerikanska syd- och ostkusten samt via de stora sjöarna.

Läs också: Ostindienfararen Götheborg seglar igen – eller?

Ostindifararen lämnar Göteborg. Foto: SOIC

Relaterade artiklar

Hidden costs buying a sailboat

Långseglarna berättar – dolda kostnader vid köp av segelbåt

Ostindiefararen

Ostindiefararen Götheborg i Stockholm men siktar mot Asien!

nyheter_2016_FairlineRaddat_Ingang_Targa53GTIngang

Fairline räddat i sista skälvande stund

Fartyget Mariefred får del av stödet. Foto: Karolina Kristensson/SMM

Miljonstöd håller fartygen flytande

Skriv en kommentar

Lämna en kommentar