Påskens mest smakfulla båtar

Redaktionen

Redaktionen

hallonbåtar Hallonbåtar versus Lakritsbåtar? Vilka blir de båtintresserades favorit i påskäggen?
Eller är det Glassbåten som som lockar mest inför påskhelgen?
Under påskhelgen kommer hamnen.se gör det största båtgodis-testet någonsin.
Även våra läsare kan bidra till att utse vinnaren.

1932 lanseras Sveriges första tablettask för barn – Pim-Pim hallonbåtar. Och priset? 5 öre asken! Marint godis var klart före automobilgodis, inte förrän 1953 lanseras Ahlgrens bilar. Till höger en Pim Pim-ask som den ser ut idag

hamnen.se testar påskgodis:

Hallonbåten gick in i testet som en väl etablerad favorit. Självsäkert anser den sig som vinnare redan före testet. Både producerad mängd och pris talar även för att hallonbåten blir testets vinnare.

Lakritsbåten har länge levt i skuggan av sin mer färgstarka konkurrent. I åtta fall av tio får lakritsbåten även under detta test känna sig undanskuffad och bortpetad till förmån för hallonbåten. Men, och det är ett viktigt men, de i testpatrullen med en förkärlek för sötlakrits och moderna båtbyggmaterial som kolfiber är trots sin minoritet mycket tydliga; ”Lakritsbåten är helt överlägsen ? svart, tuff och manlig”, ”Hallonbåten är för fjollor”.

Glassbåten kom med i testet efter vissa tveksamheter från testpatrullen. Den går inte att stoppa ner i ett påskägg, har klart begränsad livslängd och är testets överlägsets dyraste båt. Träbåtsentusiasterna i testpatrullen menade dock att färgen på de våffelliknande skrovet var argument nog för att platsa i testet. Och så fick det bli.

Fakta:

Hallonbåt är en sorts godis med hallonsmak. En hallonbåt ser ut som skrovet på en båt, och är röd.Det finns även en ny smak som heter lakritsbåt.

Lakritsbåtar är en godissort med smak av sötlakrits. Bitarna är svarta, cirka 2-3 centimeter långa och formade som skrovet på en båt. Lakritsbåtar säljs i de flesta mat- och godisaffärer och ombord på färjor och finns både i lösvikt och färdigpackade påsar.

Glassbåt är en typ av glass med vaniljsmak, jordgubbssylt och kakaodoppmassa. Glassen ligger i en skrovliknande våffelmassa.

 

Testpatrullen från hamnen.se kommer att publicera sitt resultat strax efter årets påskhelg.

Vinnaren av testet är den båt som tillsammans med testpatrullen och läsarna på hamnen.se får flest röster. Även en kommentar med ett tydligt namn på vinnaren räknas med i rösträkningen.

Till nästa års påsk-test planerar redaktionen att läsare även ska kunna rösta per telefon.

hallonbåtar

Relaterade artiklar

Sorry, we couldn't find any posts. Please try a different search.

Kommentarer (0)

Lämna en kommentar