Polisens nya superbåtar!

Redaktionen

Redaktionen

Radiobil, fast båt, och en laståsna – det är svenska Sjöpolisens nysatsningar inför sommaren.

Formuleringen ”radiobil fast båt” må vara krystad men sammanfattar ändå vad det handlar om. För den nya Vector 32:a som Sjöpolisen Väst nyligen fick levererad till sig inför sommaren har allt som en radiobil på torra land har.

Och lite till…

… för precis som radiobilen är en bra plattform att utföra alkohol- och hastighetskontroller från på land så är Vector 32 detsamma till sjöss.

Men eftersom det är glest mellan matställen till sjöss så behövdes också ett pentry med kokplattor, micro samt en kyl ombord.

48 knop!
Dubbla Mercury utombordare på vardera 300 hk räcker till en toppfart på 48 knop. Gott så. Men mer imponerande är att ljudnivån i den gummi-upphängda hytten stannar på under 70 decibel.

Den andra av polisens båda nya båtar är en Arronet 30 Surprise med 2 x Mercury 250 hk. Detta är en riktig grovis-plattform och laståsna som kan lastas med en fyrhjuling och en MC samtidigt om så behövs (bilden nedan).

Arronet 30 Surprise – stabil laståsna och arbetsplattform. 

– Tack vare ny polisbåt och ny fyrhjuling har vi nu bättre förutsättningar att kontrollera, men framförallt öka trafiksäkerheten på öarna, skriver Sjöpolisen Stockholm på sin Facebook-sida.

Polisens nya superbåtar!

Relaterade artiklar

Combat boat 90

Nya Stridsbåt 90 – snabbare, starkare och farligare!

Policeboat

Polisbåt går på grund och tappar en motor!

nyheter_2018_PolisensVarning_Ingang_PolisenVarnarIngang

Polisens varning – nu kommer båttjuvarna!

nyheter_2018_SjoraddninRekord_Ingang_RekordsommarRaddning

Rekordmånga fall av sjöräddning i sommar

Kommentarer (0)

Lämna en kommentar