Quadski XL – amfibie för 40 knop eller 72 km/h

Quadski XL – amfibie för 40 knop eller 72 km/h

Redaktionen

För ett par år sedan lanserades Quadski. Ett amfibiefordon och en blandning mellan en fyrhjuling och en vattenskoter. Nu kommer uppföljaren Quadski XL
Sverigepremiär på båtmässan Allt för sjön 28 feb–8 mars.

Tanken är frestande. Att kunna köra omkring på en fyrhjuling i som tar sig fram i oläglig terräng. När man sedan kör ut i vattnet fäller man in hjulen med en knapptryckning och låter vattenjetaggregatet stå för framdriften.

Den första versionen av Quadski lanserades redan för ett par år sedan. Många var skeptiska och förutspådde ett måttligt intresse. Dels för att amfibiefordon aldrig har slagit igenom hos den breda massan. Men också för att priskappen för denna leksak ligger på 549 000 kr. 

Men Quadski har överlevt. Det senaste är att den nu finns i en version med gott om plats för två personer. Den uppges vara sagolikt lättmanövrerad såväl på land som på vatten. En del av det höga priset kanske också kan motiveras med att man i det här fallet inte behöver något extra fordon för sjö- och torrsättning.

Motorn, en BMW K1300cc och 175 hk (samma som på BMWs motorcykel K1300) räcker till en toppfart på 40 knop till havs och 72 kilometer i timmen uppe på torra land.

Nytt för i år är också att Quadski XL har fått en svensk återförsäljare i Nivado AB som planerar att visa denna amfibieracer på båtmässan Allt för sjön den 28 februari – 8 mars..

Quadski XL
Längd: 3,56 m
Bredd: 1,58 m
Vikt: 652 kg
Toppfart på vatten: 40 knop
Toppfart på land: 72 km/h
Motor: BMW K1300cc (175 hk)
Antal personer: 2
Pris: 549 000 kr
Svensk återförsäljare: www.nivado.com

Redaktionen

Vattensport_2014_QuadskiXL_Ingang_Ingang

Skriv kommentar

Lämna en kommentar

Relaterade artiklar

Craftcart-eldriven-amfibiebil-utombordare

CraftCart – ny svensk eldriven amfibiebil på Allt för sjön

Watercars_Panther1

Watercar – vilt planande Hummer för privat bruk

Shadow Six ATV

AUV – havets helvilda motsvarighet till SUV!

Volkswagen buss boat

Klassiska bilar blir båtar – Jaguar, Lamborghini, Fiat 500…