Raymarine bringar ljus över mörkernavigering

Redaktionen

Redaktionen

Raymarine presenterar nattseende värmekamerorRaymarines nattseende värmekamera bringar nytt ljus över mörkernavigeringen. På Scandinavian Boat Show den 10-14 november passar Raymarine på att presentera nya T-serien termiska nattkameror.

T-Serien bygger på FLIRS termiska bildteknologi integrerad i Raymarines multifunktionsdisplayer.

Från en E-Widescreen kontrolleras kameran direkt på skärmen med hjälp av HybridTouch ™-gränssnittet för att panorera, luta och zooma kameran.

T-seriens kameror ser allt i totalt mörker. Värmekameran är överlägsen radar vid angöring av hamnar i mörker. Den presenterar tydlig video var pirar, sjömärken, bojar, och andra föremål finns i totalt mörker.

Vid en man-över-bord situation i mörker identifierar den personen i vattnet omedelbart. Kamerateknologin behöver inget ljus (0 lux), den reagerar på temperaturskillnaderna i omgivningen.

Bilden presenteras klart och tydligt sömlöst på displayerna vid sidan av data från plotter, fishfinder och radar.

Systemet fungerar dessutom utmärkt som övervakningssystem och ger 360° panorering och 90° tilt för fullständig täckning.

E-Wide-Plus-Dual-Payload
Alla komponenter är marinanpassade och skyddade av ett kompakt men slagtåligt hölje. T-Serien finns i fyra olika modeller.

Samtliga modeller kan monteras plant eller upp och ner hängandes för optimal placering ombord och kan fjärrstyras med joystick eller via displayens knappsats.

 

Relaterade artiklar

batprylar_2017_AautopilotFuruno_Ingang_AutoIngang

Sikta och tryck till så kör den dit du vill!

batprylar_2016_RaymarineRadar_Ingang_RayRayIng

Raymarine Quantum – ny radar för vanligt folk

batprylar_2015_RaymarineFLIR_Ingang_Skärmavbild_2015-11-23_kl._07.37.05

Full koll med hjälp av värmekameror

batprylar_2015_Simrad_forward_scan_Navico_Artikel

Undvik olyckan med framåtseende ekolod