Plotter och ekolod till vrak(letar)pris

Redaktionen

Redaktionen

 Utvecklingen inom marinelektroniken går i en rasande fart. Inte minst när det gäller ekolod. Något som Raymarines Dragonflyserie är ett utmärkt exempel på.

Fast egentligen pratar man inte om ekolod längre. Alla som har koll på detta område vet att sonar är vad som gäller. Det visar sig också att skillnaden mellan det nya och det gamla är avsevärd.

Raymarine Dragonfly presenterar närmast en fotolik bild av havsbotten på displayen med möjlighet att se detaljer på ett imponerande sätt. Något som förstås är spännande för alla som är intresserade av vad som finns under båten. Men kanske framför allt för sportfiskare som är ute efter storfångsten.

Enkelt förklarat är det en kombinerad plotter/sonar med en kraftfull så kallad DownVision-teknologi med bredspektrum. Något som gör att man kan identifiera fisk och föremål under vattenytan med fotoliknande sonarbilder.

Den finns i flera varianter och två storlekar (4 och 5 tum). En vattentät och stryktålig LCD-färgdisplay med hög upplösning ger en skarp bild även från mindre fördelaktiga vinklar.

Dessutom är GPS-mottagaren så pass snabb att den fungerar även i riktigt utmanande förhållanden, som till exempel på en vattenskoter.

Den snabba utvecklingen av marinelektroniken pressar också priserna. En Raymarine Dragonfly plotter/sonar kostar från 2 490 kr.

Mer info här.
visas vinjett 490x100

batprylar_2015_RaymarineDragonfly_Ingang_Dragonfly5Ingang

Relaterade artiklar

Allt för sjön

Båtmässorna bommar igen och satsar digitalt

Allt for sjon

Allt för sjön stängs på grund av Coronaviruset

nyheter_2019_GPS_strul_Transportstyrelsen_GPS_ur_funktion

Transportstyrelsen varnar – din GPS kan bli värdelös 6 april

Kronika_2018_Kronika_Nyarsloften

Nyårslöftena du glömt redan nu…

Kommentarer (0)

Lämna en kommentar