Raymarine lanserar G-serie

Redaktionen

Redaktionen

Vännerna till hamnen.se i Norge, Seilas.no hittade Raymarines nya G-serie, två veckor före världspremiären. Datorenheten har frigjorts från skärmen och ger därmed större skärmstorlek jämfört med tidigare E-serien

Raymarines G-serie ligger ett snäpp över E-serien, både i pris och skärmstorlek, rapporterar Axel Nissen-Lie, Seilas.no.

Själva hjärnan, har flyttats ut från skärmenheten och skärmens yta täcker nu praktiskt taget hela skärmenheten. På det sättet får man nu en större skärmbild.

G-seriens skärmar har visats tidigare men då som PC-skärm. Det nya är själva ”svarta lådan” och en kontrollenehet som gör att man känner igen sig på plottern från E-serien. Skärmarna finns i fyra storlekar, från 12 till 19 tum. De ha hela nio ingångar som gör att man kan koppla in kamera, PC, TV och spela datorspel om man vill. 15 tums-skärmen drar 7,6 A på ett 12 Volts-system.

 

Axel Nissen-Lie träffade marknadschefen för Bela Marin, Rolf Fossumstuen som hade lite problem att demonstrera plottern då programvaran var i en beta-version. Han informerade dock om att samtliga världens sjökort kommer att ligga lagrade på hårddisken, men att man behöver en kod för att få dem tillgängliga.

Troligen kommer samtliga Europasjökort att ligga tillgängliga vid köp av den nya Raymarine G-serien, i alla fall för norska köpare. Sjökorten kan uppdateras via en kortplats.

Relaterade artiklar

Rand_28_Leisure_puff_2

Rand 28 Leisure – första intrycken från testen

Över Atlanten säsong 2-Gurra Krantz

Över Atlanten 2 – bakom kulisserna med Gurra Krantz

Flipper 900 DC-8

Flipper 900 DC – första intrycken från testen!

Flysuit

Nytt fartrekord med 1 050 hk på ryggen!