”Ännu fler ska segla!”

Gustav Morin

Gustav Morin

Swedestar 415– Vi startar nu ett långsiktigt samarbete med ett tiotal svenska segelbåtsimportörer och båtbyggare. 

Målet är att visa seglingens alla fördelar, säger Bengt Wallin, ansvarig för båtmässan i Göteborg.
På den kommande Båtmässan 2-10 februari 2013 ska det märkas ett ökat utbud och större fokus på segling.Det nya samarbetet mellan Båtmässan, segelbåtsimportörer och båtbyggare är färskt och den 8 januari sätter ”seglargruppen” sig ner för att dra upp riktlinjer angående hur man ska jobba för att öka seglingsintresset i Sverige. 


– Jag är oerhört glad och nöjd över att vi kan jobba tillsammans året runt. Fler hjärnor och fler röster ger ett bättre genomslag. Och segling är värt att lyfta. Det är både en sport och en upplevelse, det är miljövänligt och på sjön får vi den exklusiva eftertraktade tystnaden som så många av oss söker, säger Bengt Wallin.

Swedestar 415.


Ett av de företag som ingår i det nya samarbetet är Lidköping Båtsnickeri som bland annat bygger Swedestar 415.


– Vi vill presentera segling på ett silverfat och verka för att den kommande generationen ska få härliga seglarupplevelser. Båtmässan är ett perfekt tillfälle att visa upp sig på, säger Håkan Bengtsson, manager på Swedestar som har en båt nominerad till Årets båt som utses på Båtmässan.


– Ja, det är vår nya segelbåt Swedestar 415 som fått oerhört fina omdömen i tester och som premiärvisas inomhus på Båtmässan.

Hanse 345
Moderna båtar har ofta fokus på komfort. Hanse 345 ska vara ett prisvärt alternativ.Även Anders Johansson på Bryggan i Väst, som importerar den tyska segelbåten Hanse, ser fram mot att få jobba med att marknadsföra segling som företeelse. 


– Hos en del finns en uppfattning att segelbåtar är trånga och opraktiska. Det kan inte bli mer fel. Dagens segelbåtar är rymliga och komfortabla med moderna hjälpmedel. Inte som det var på 70-talet. Idag finns det självslående fockar, elektriska ankarspel och segel som är enkla att hissa vilket gör att en liten besättning lätt kan segla även större båtar.

Båtmässan vill visa att man i dagens båtar bor lika komfortabelt som i hemmet. 

Båtmässans satsning på att lyfta segling innebär dels fler båtar på plats, dels olika scenprogram om och för seglare. Man bygger dessutom en ”seglingsbar” där man kan ta sig något att dricka och planera för kommande äventyr. Inspiration kan fås med råge från Stora Scen där temat är ”Förverkliga dina drömmar”. Även här ligger fokus på segling, exempelvis med tjejteamet från SCA i Volvo Ocean Race, den legendariske långfärdsseglaren Sven Yrvind, Tjörn Runt som fyller 50 år och att Stjärnbåten firar 100. 


– Vi vill inspirera och visa upp seglingens enkelhet och många fördelar. För den som vill förverkliga sin dröm att komma ut på sjön är segelbåten ett perfekt alternativ, säger Bengt Wallin.

Läs mer om vad som kommer att finnas på båtmässan i Göteborg

Swedestar 415

Relaterade artiklar

Allt för sjön

Båtmässorna bommar igen och satsar digitalt

nyheter_2014_AFS_Afs_release-2

Stor båtfest när Allt för sjön firar 80 år

nyheter_2014_Batmassan_avslut_Alumacraft

Positiva vibbar från Båtmässan i Göteborg

batar_segelbatar_2013_Jeanneau_349_Puff_SO3MA_Environnement-330_bildspel_1200

Ny frän familjeseglare från Frankrike

Kommentarer (0)

Lämna en kommentar