Allt för Sjön med Vildmarksmässan

Redaktionen

Redaktionen

Under de fyra sista dagarna av båtmässan Allt för sjön, den 11-14 mars, går Vildmarksmässan och Svenska Flugfiskemässan parallellt med båtmässan.

Kanotavdelningen blir en naturlig övergång mellan skärgård och vildmark i den 10 000 kvm stora nybyggda delen av A-hallen. Besökaren får under dessa dagar möjlighet att uppleva tre mässor till priset av en.

Att få känna sin litenhet i en storslagen natur, att känna frihet och att få umgås med nära och kära. Det är vad allt fler människor önskar och den gemensamma nämnaren för de tre mässorna. Besökarna får njuta av friluftsliv, storslagna naturupplevelser och uppleva spänning varvat med skön avkoppling i naturmiljö. Entréavgiften på 140 kronor ger då inträde till alla tre mässorna.

Lågkonjunkturen till trots har båtåret 2009 varit gott, framförallt under sommaren och hösten.
Under juli och augusti tog båtförsäljningen fart rejält och visade bättre siffror än på flera år. Det visar färska siffror från Sweboat, båtbranschens riksförbund.

Höstmässan Scandinavian Boatshow såg en ökning med fem procent i antal besökare jämfört med föregående år. Båtbranschen har vind i seglen!

Förra årets upplaga av Allt för Sjön såg dessutom en uppgång i försäljningen av båttillbehör och kläder. Tillbehörsavdelningen kommer att växa ytterligare till nästa år.

Ny mässhall
Huvuddelen av Vildmarksmässan och Svenska Flugfiskemässan kommer att förläggas till den helt nya mässhallen som invigs i februari och är en förlängning av A-hallen.

Cirka 100 000 besökare besöker årligen Allt för Sjön. Vildmarksmässan och Svenska Flugfiskemässan hade 2009 drygt 23 500 besökare under tre dagar, vilket var en ökning med 25 procent från föregående år. Under de fyra dagar som mässorna i år går parallellt väntas totalt cirka 70 000 personer bege sig till Stockholmsmässan.

Pressmeddelande från Stockholmsmässan

massa_sbs2009_afs3609_kajak_200

Relaterade artiklar

Allt för sjön

Båtmässorna bommar igen och satsar digitalt

Allt for sjon

Allt för sjön stängs på grund av Coronaviruset

nyheter_2016_DragspelsHellman_Ingang_HellmanIngang

Dragspels–Hellman är på rymmen!

batprylar_2016_RaymarineRadar_Ingang_RayRayIng

Raymarine Quantum – ny radar för vanligt folk

Kommentarer (0)

Lämna en kommentar