Antarktis okända hemligheter

Elias Johansson

Elias Johansson

Ett fartyg lastat med marinbiologer, äventyrare och all högteknologisk specialutrustning man kan tänka sig sätter kurs mot världens mest svårtillgängliga farvatten för att hitta nya livsformer. Häng med!

Många har försökt och skrämmande många har också misslyckats. Mest känt är självaste Ernest Shackletons tredje försök 1940 då hans fartyg frös fast i isen, krossades och sjönk.

Men nu ska det ändå ske och den här gången är det kapten Andrew Leachman som styr sitt toppmoderna och skrovförstärkta fartyg mellan isbergen.


Det moderna fartyget till trots är det ändå en ödmjuk besättning som trotsar det nyckfulla klimatet med plötsliga väderomslag, ursinniga stormar och svår köld.

Snart nog blir de också varse hur svårjobbat det är då även de enklaste av uppgifter är omständligare att utföra i kylan.

Målet är att upptäcka djurliv som aldrig tidigare skådats.

 

Med ombord är också en läkare som är besättningens enda hopp vid olycka eller sjukdom då yttre hjälp är minst sagt avlägsen.

Med en budget på sex miljoner dollar har de nu femtio dygn på sig att nå sitt mål – att upptäcka djurliv som aldrig tidigare skådats.

Antarktis

Relaterade artiklar

Shackleton 1

Stolleprov i Shackletons kölvatten – med 22-fotare på Södra Oceanen!

Hybrid ship Roald Amundsen Puff

Första hybridfartyget genom Nordvästpassagen

racing_havskappsegling_2016_VendeeGlobe_5_dec_Hugo_Boss_Southern_Ocean

Unika hårdvindsbilder från Södra Oceanen!

cruising_langsegling_2016_Dronare_Arcticdrone

Navigerar i Antarktis med hjälp av drönare

Kommentarer (0)

Lämna en kommentar