Antarktis okända hemligheter

Antarktis okända hemligheter

Elias Johansson Rimsby

Ett fartyg lastat med marinbiologer, äventyrare och all högteknologisk specialutrustning man kan tänka sig sätter kurs mot världens mest svårtillgängliga farvatten för att hitta nya livsformer. Häng med!

Många har försökt och skrämmande många har också misslyckats. Mest känt är självaste Ernest Shackletons tredje försök 1940 då hans fartyg frös fast i isen, krossades och sjönk.

Men nu ska det ändå ske och den här gången är det kapten Andrew Leachman som styr sitt toppmoderna och skrovförstärkta fartyg mellan isbergen.


Det moderna fartyget till trots är det ändå en ödmjuk besättning som trotsar det nyckfulla klimatet med plötsliga väderomslag, ursinniga stormar och svår köld.

Snart nog blir de också varse hur svårjobbat det är då även de enklaste av uppgifter är omständligare att utföra i kylan.

Målet är att upptäcka djurliv som aldrig tidigare skådats.

 

Med ombord är också en läkare som är besättningens enda hopp vid olycka eller sjukdom då yttre hjälp är minst sagt avlägsen.

Med en budget på sex miljoner dollar har de nu femtio dygn på sig att nå sitt mål – att upptäcka djurliv som aldrig tidigare skådats.

Elias Johansson Rimsby

Antarktis

Skriv kommentar

Lämna en kommentar

Relaterade artiklar

Ocean-Race-24h-record-southern-ocean

Nytt seglingsrekord över 24-timmar – i Södra Oceanen

Tapio-Lehtinen-Golden-Globe

Tapios båt sjönk i Södra Oceanen – räddad av ensam kvinna

Endurance-a-Shackleton-found

Ernest Shackletons skepp hittat på 3 000 meters djup

Shackleton 1

Stolleprov i Shackletons kölvatten – med 22-fotare på Södra Oceanen!