Bästa tipsen – långsegling med husdjur!

Bästa tipsen – långsegling med husdjur!

Elias Johansson Rimsby

Sunt förnuft och lyhördhet. Det är vad som gäller när man ska långsegla med en hund ombord men därtill finns det en lång andra nyttiga tips som är värda att ta till sig. Hamnen.se har snokat upp tre Youtubers som vet och har erfarenhet. Se inslaget!

Man kommer förstås på det mesta som är värt att veta om segling med husdjur under resans gång. Men lärdomarna kan bli både dyra och plågsamma. Så varför inte ta lärdom av de som redan har kunskapen?

Först ut är Youtubeparet Shaggy Seas som vet besked när det gäller att få en hund att inte bara stå ut, utan också trivas under långseglingar. Att klä sina mantåg, skaffa en speciell app och en fejkad grön gräsmatta är bara några av knepen.

Nästa hund-kunniga Youtuberpar är Tulas Endless Summer som långseglar katamaran, vilket ger en uppenbar fördel för hunden. De har också kört en trawler och nu senaste en sportig trimaran, såklart är hunden med hela tiden.

Vi toppar avsnittet med Follow the Boat som långseglar med katt och gör det framgångsrikt.

Se inslaget!

Foto: Tulas Endless Summer.

Se också intervjun med hund- och båtmänniskan Anna Sandgren som har mer specifika tips om hur det är att ha hunden med i skärgården på små motorbåtar och segelbåtar. Samt intervjun med kattägaren William Blanck som ensamseglar med sin katt över hav och i skärgården.

Elias Johansson Rimsby

Dog onboard

Skriv kommentar

Lämna en kommentar

Relaterade artiklar

Sailing_La_Vagabond_ny_trimaran

Kända långseglarna satsar på en 60-fots trimaran

Hamnen-till-Saltkrakan-med-eldrift-Large-1

Saltkråkan – nostalgitripp i farbror Melkers fotspår

Storsjö_720_test

Test: Storsjö Electric – nytt fossilfritt liv i gammal snipa

Storsjö_720_dronarbild

Storsjö 720 Electric – modern eldrift i gammal 70-talsbåt