En svårslagen kväll på en liten norsk ö

En svårslagen kväll på en liten norsk ö

Gustav Morin

Vi kommer i stämning på Hoddevika – en enslig men vacker by inklämd mellan två berg på ön Stadlandet. Här utanför har massor av fartyg förlist och vågsurfarhjärtan börjat brinna. 

När vi anlänt till Hoddevika, fått testa stand up paddling och inkvarterat oss i surflägret ser vi oss omkring och förstummas över miljön och atmosfären. Det här kan vara Norges motsvarighet till Mauis North Shore. Här är det bara surfing som gäller och spelar roll. Alla här verkar leva i ett lugn och med mycket hänsyn och respekt till havet. Ett hav som de fruktar men också älskar att försöka behärska. 

Vi är nog några av ytterst få gäster som har anlänt med båt. Det sägs att cirka 60 fartyg har förlist i de närliggande vattnen och ryktet går om enorma vågor. Vi råkar bara ha tur.

Vi får låna en varsin våningssäng på surfhotellet stadsurfing som i mångt och mycket liknar Villa Villekulla. Här huserar ett gäng norska surfare som driver surfskola och hyr ut rum till likasinnade.

Träffa två surfare som hänger i Hoddevika och berättar mer om förhållandena.

Gustav Morin

Reportage_2014_Upptacktsresan_norge_Dag_3_20140423_omorin__DSC5415

Skriv kommentar

Lämna en kommentar

Relaterade artiklar

Saxdor 400 GTC gjorde storstilad premiär på båtmässan i Helsingfors.

Saxdor 400 GTC – hyttbåt med utfällbara skrovsidor

Seglingsexperten Jimmy Hellberg tar en titt på Jeanneaus Sun Fast 30 One Design. En Båt som kan bli en ny måttstock i entypsracing.

Jeanneau Sun Fast 30 OD – havskappsegling på lika villkor

Rib-Unlimited-elbatsmassan

RIB Unlimited 8 – svensk tuffing med dubbla elmotorer

Motorbåten Saxdor 400 GTO visar sina utfällbara skrovsidor.

Saxdor 400 GTO – varde ljus, rymd och volym!