Första båtarna på väg mot Düsseldorf

Redaktionen

Redaktionen

Båtmässan boot i Düsseldorf. Foto: Messe DüsseldorfOm cirka en månad är det dags för 2012 års första stora europeiska båtmässa, då Boot Düsseldorf slår upp sina portar. Och här har ekonomisk kris och vintermörker inget att hämta: mässan har klart med över 1 600 utställare från 50 länder och arrangören räknar med fler besökare än förra året.

Foto: Messe Düsseldorf

Positiva tongångar hörs också från den nyligen avslutade mässan Salon Nautique 2011 i Paris, som noterade en ökning av antalet besökare med cirka 8 procent. Omkring 240 000 besökare hittade till mässhallarna och stå-upp-paddlingstävlingen som avgjordes på Seine och som gick genom hela Paris blev en succé.

De första båtarna är på väg till mässan i Düsseldorf. Foto: Messe Düsseldorf

De första båtarna är nu på väg till mässhallarna i Düsseldorf, där Boot 2012 arrangeras den 21–29 januari. Foto: Messe Düsseldorf

I Tyskland är båtbranschen försiktigt optimistisk, trots ekonomisk oro i världen. Det är också tydligt att stor skillnad råder i ekonomisk återhämtning mellan norra och södra Europa.

I en undersökning som gjordes under året av tyska vattensportförbundet (Bundesverband Wassersportwirtschaft) uppgav mer än hälften av de tillfrågade företagen att affärerna gick bättre under 2011 jämfört med 2010. Fler båtar har producerats under året och ökningen väntas hamna på strax under 20 procent.

På båtmässan i Düsseldorf, som pågår den 21–29 januari, finns allt från fiskespön till stora lyxjakter. I elva utställningshallar ska cirka 1 700 båtar visas upp och en av de tydliga trenderna är att flerskrovsbåtar ökar i popularitet och fler varv vill visa upp sig.

Fairline, Ferretti, San Lorenzo, Princess och Riva – de flesta lyxmärkena finns på plats i hall 6. Men här märks också att ekonomin är tuff på sina håll: de riktigt stora båtarna över 60 fot (18 meter) finns inte på plats utan visas i stället upp genom bilder, modeller och datoranimeringar.

Båtmässan boot i Düsseldorf. Foto: Messe Düsseldorf

Relaterade artiklar

nyheter_2018_GustavsbergMassa_Ingang_GbergIngang

Dags för segelbåtspaning!

nyheter_2017_BatmassorHost_Ingang_MassorIngang

Triss i båtmässor i höst

batar_motorbatar_2017_Marex310SC_Ingang_Marex

Marex 310 SC – världens bästa på det mesta?

batar_segelbatar_2016_Dufour382GL_Ingang_Dufour382GLIngang

Dufour 382 GL – tar lättja på stort allvar

Kommentarer (0)

Lämna en kommentar