Fyra världspremiärer och tolv Sverigepremiärer

Redaktionen

Redaktionen

Båtnyheterna står tätt i mässhallarna när Nordens största båtmässa, Allt för sjön, öppnar den 6 mars. Inte mindre är fyra båtar har världspremiär på mässan och tolv andra båtar visas för första gången i Sverige.
Dessutom visas mängder med nya tillbehör, motorer och naturligtvis 2010 års sjömode.

  • Trots svackan i ekonomin vi just upplevt står sig båtlivet starkt. Det verkar som att människor inte vill pruta på sina fritidsintressen, inte på båtlivet i alla fall, säger Thomas Sandberg, projektledare för Allt för sjön.

 

  • Sedan i somras har det börjat säljas båtar igen och för närvarande ser det ljust ut i båtbranschen vilket avspeglas i årets mycket innehållsrika mässa med mängder av intressanta nyheter.

Aquador 22 C

Antalet båtar som visas på årets Allt för sjön är betydligt fler än förra året, och det var mycket länge sedan mässan hade så många världs- och Sverigepremiärer.

Fokus på miljö och energi

I år kan vi se en tydlig trend mot att miljö- och energi medvetenheten ökar i båtbranschen. På Allt för sjön visas bland annat två nya hybridbåtar, bränslecellmotorer, miljöanpassade båtfärger och annan utrustning med starkt miljöfokus.

Jens 28 under byggnation inför premiären på Allt för Sjön

Gammalt båtliv möter nytt båtliv.

En ny generation människor är på väg in i båtlivet. Människor som inte ser båten i sig som det centrala. I stället värdesätts möjligheten att få uppleva sköna stunder i en fin natur tillsammans med familjen eller sina vänner.

Det nya syns både i design-, innovations- och miljötänk. För att uppmärksamma det har mässan fokuserat på en avdelning, med fokus på just marin Design, Innovation och Miljö. Här visas det nyaste inom respektive kategori och en tävling, Årets Nyhet 2010, lyfter fram de främsta exemplen.

Det traditionella båtlivet finns förstås också kvar på mässan. Det visas bland annat upp på Classic Boat Show och utställningen Heleneborgs Båtklubb. Mässan i sig fyller också 75 år i år.

Världspremiär för Rupert 50 Wheel House, en svensk Ribbåt i gigantformat.

Båtliv på många nya sätt.

Allt fler söker sig till vattnet och sätten är många. Intresset för flerskrovsbåtar ökar och antalet katamaraner, både segel- och motorkatamaraner ökar. Ett annat sätt att vara nära vattnet året runt är att bo på husbåt. På mässan finns de representerade också. Att paddla kanot ökar som en fritidsaktivitet och på mässan visas den första tredelade kanoten som enkelt kan förvaras även om man bor i en lägenhet.

Scandinavian Cruiser 20

Fyra världspremiärer, tolv Sverigepremiärer samt massor av tillbehörsnyheter
Hela fyra båtar har världspremiär på Allt för sjön. Agapi 900 WA är en Ribbåt med sovkabin. En annan är den helsvenska segelbåten Aspect 40, byggd i kolfiber. Jens28 är en svensktillverkad miljömotorbåt med hybriddrift. Den fjärde världsnyheten är Rupert 50 Wheel House, en svensk Ribbåt i gigantformat.
Andra motorbåtar som aldrig tidigare visats på Allt för sjön är: hybridbåten Greenline 33, Aquador 22 som kan drivas enbart med solceller, en husbåt, Flipper 625 DC, Galeon 349 Fly, North Pacific 28, Roughneck 808 (RIB), Sealine F46, Fearless A28 och Sea Force One RIB 37.


Sea Force One RIB 37

Segelbåtar som har Nordenpremiär är: dagseglaren Tofinou 8.0, liksom Skippi 750 Cruiser, och Sverigepremiär är det för Omega 10, och Scandinavian Cruiser 20,

Andra nyheter på Allt för sjön är också: Rinker 310EC och Rinker 186BR, Fred 25, Princess V42, Windy 44 Chinook, Delphia 33, Riva Aquariva, MJM 40z, Nord West 430 Sport och Sports Top, Targa 37, D-Cruiser 5.7, Classic 4.95AC och motorbåten XO.

Dessutom är Charliehallen välfylld med tillbehör, kläder, navigationsutrustning m.m. där det går att botanisera bland nyheter.

www.alltforsjon.com

massa_afs_mail_2010

Relaterade artiklar

Allt för sjön

Båtmässorna bommar igen och satsar digitalt

Allt for sjon

Allt för sjön stängs på grund av Coronaviruset

nyheter_2016_DragspelsHellman_Ingang_HellmanIngang

Dragspels–Hellman är på rymmen!

batprylar_2016_RaymarineRadar_Ingang_RayRayIng

Raymarine Quantum – ny radar för vanligt folk

Kommentarer (0)

Lämna en kommentar