Galenskapare visar sin träbåt på Båtmässan

Redaktionen

Redaktionen

Galenskaparen och träbåtsentusiasten Anders Eriksson och hans stolthet, en Solö 25 Lyx II – nu med helt ny motor och nylagt teakdäck – kommer till Båtmässan i Göteborg. 


– Till och med seglarna tycker att vi är ett stiligt ekipage och vinkar glatt åt oss på sjön, säger Anders Eriksson.Både Anders Eriksson och hans båt, som heter Mimmi, kommer att finnas på plats på Båtmässan i en av Volvo Pentas montrar.

Repowering
– Jag har nyligen bytt hela motorn i min båt som är byggd 1968. Det blev ett väldigt lyft och innebär att vi kan fortsätta tillsammans, säger Anders Eriksson som köpte sin Solö 1996.

Anders Eriksson och hans Solö  25 Lyx II i full fart i Göteborgs skärgård.Volvo Pentas koncept att byta ut hela motorn på äldre båtar kallas repowering och ger ett lugnare, renare, snabbare, enklare och bekvämare båtliv samtidigt som värdet på båten ökar. 


– Det är härligt när en gammal båt känns som ny och att man inte behöver oroa sig över att motorn ska klappa ihop, säger skådespelaren. 

Renoverad på Tjörn


Utöver ny motor har Anders Eriksson även satsat på att renovera båten och det är Mats Stefansson, mest känd som ”Mats Snickare” på Tjörn, som stått för hantverket. 


– Jag har besökt Båtmässan i 33 år och märker tydligt att intresset för träbåtar ökar varje år. Det är härligt hur glada folk blir av att se, känna och uppleva träbåtarna. Många längtar tillbaka till hur semestern var förr i tiden med enkla träbåtar utan massa lyx och moderniteter, säger han. Utöver deltagande i Volvo Pentas monter kommer Anders Eriksson att, på sitt alldeles egna personliga sätt, berätta om sitt båtliv och sin kärlek till träbåtar på Båtmässans Stora Scen, onsdag den 5 februari.

Barndomsdröm
–- När jag var liten pojke och satt och metade vid Trollhättans kanal gled en Solöbåt förbi. Jag blev alldeles tagen av den vackra båten och tappade spöet i vattnet. Sen gick jag gick hem och byggde en liten modellbåt som liknade min drömbåt – en Solö. 
Och nu, massa år senare, har jag förverkligat min dröm. Jag är väldigt stolt över min båt och jag njuter fullt ut i sittbrunnen i en stilla naturhamn. Träet som blänker i vattnet, doften av hav och mahogny – då är det gött att leva! FLER SOM HAR FÖRVERKLIGAT SINA DRÖMBÅTAR:
Han sålde allt och flyttade in i en Princess 65!
Per flyttade ombord – så gick det sedan.
Världsstjärnan Billy Joels drömbåt.
Galenskaparen Anders Eriksson förfinade Solö 25 Lyx II.
Benny byggde sin dröm i stål.
Bakom fasaden döljer sig drömboendet!
Unika båtar skapas i svenska drömfabriken.
Långsegling – hon köpte sin drömbåt för 1 euro!
HP 1300 – modern teknik och gammalt tänk.

nyheter_2014_Batmassan_Anders_Eriksson_Bild_2_Anders_Ericsson

Relaterade artiklar

cruising_2019_First_Swede_around_the_world_non-stop_Anders-Eriksson-nonstop-runt-jorden

Intervju med historiska svenska ensamseglaren

cruising_2019_First_Swede_around_the_world_non-stop_Sailing_Malala__svensk_seglar_runt_jorden_utan_stopp

Rekordsvensken iland efter 233 dagar!

cruising_2019_First_Swede_around_the_world_non-stop_Anders_Eriksson

Förste svensk att segla ensam runt jorden utan stopp!

Kommentarer (0)

Lämna en kommentar