Svenskarnas dröm för 48 miljoner!

Redaktionen

Redaktionen

Explorer puffNär kvällarna blir allt mörkare blir våra båtdrömmar allt mer storslagna. Hur ska man annars tolka november månads statistik över de mest klickade båtarna på Blocket? Kanske finner du din drömbåt i den här listan! 

Tugboat for saleFörstaplatsen intas av en 75-årig hårding, Alfred, en kombinerad isbrytare och bogserbåt, som med ålderns rätt ligger fast förankrad vid Söder Mälarstrand sedan några år tillbaka. Alfred är värd en egen historia.
Läs mer om Stockholms kanske ballaste bobåt!

FartygskanslaTvåan är en gammal bekant på klicktoppen från oktober som gick upp från tredje till andra plats – och som till slut såldes. Det är Baltic 41:an från Dockstavarvet, faktiskt den enda båten under miljonen på fem-i-topp i november. Jakten på billiga båtar som kräver några månaders reparationer i vintermörkret verkar inte vara lika inbjudande, nu när vintermörkret bäddat in oss.

SunseekerTrean är en gammal hederlig stekardröm, en Sunseeker Manhattan på närmare 20 meter som finländska xo1 Marine vill ha 9,1 Mkr för. Då ingår kuddar, upplyser tillbehörslistan om. Kan vara bra att ha tillgång till om man ska komma till ro efter att ha lagt närmare 10 millar på en båt…
Läs mer om Sunseeker Manhattan för 9,1 miljoner kr

ExplorerKlicktoppens fyra är definitivt den båt som till och med skulle spränga budgeten för Klarna-direktör på rymmen, en Van der Heijden Explorer Trawler 2400. En fördel är att den dessutom redan ligger i Medelhavet. Sjösatt förra året och knappt inkörd, med 100 timmar på motorerna. 48 miljoner kr kanske inte är för mycket….
I annonstexten kan man läsa att den är ”Rikligt utrustad för att ägaren ska kunna vara självförsörjande under längre tid”. Kanske ändå är något för en Klarna-direktör på rymmen med oklara framtidsutsikter?
Läs mer om äventyrsbåten för 48 miljoner!

VenegyPå femteplats hamnar en retrodröm från Holland, Venegy 37, en helrenoverad 11 meters daycruiser. Begärt pris 2,7 Mkr. Det som möjligen håller fingrarna från Swishappen är det oklara materialvalet – ”kålfiber”. Är det vitkålsfiber eller rödkålsfiber? Så här i juletider gissar vi på det senare.
Läs mer om fina retrobåten Venegy 37!

Reportage_2017_Blockettoppen_november_Explorer

Relaterade artiklar

batar_motorbatar_2019_Top_Gear_nostalgi_Top_Gear_Boating

Top Gear upplever lyxbåtlivet på Rivieran

Reportage_2017_Blockettoppen_november_Tugboat-montage

Därför vill alla se robot-drottningens båtannons

batar_Lyxyachter_2015_Sunseeker155Jobb_Ingang_Sunseeker155Ingang

Efterlysning – testförare av lyxjakter på heltid

Sunseeker Superhawk 50

Sunseeker Superhawk – tillbaka till 80-talet

Kommentarer (0)

Lämna en kommentar