Norsk landslagstjej ger tips från Parismässan

Redaktionen

Redaktionen

Monica Rodal åkte till Parismässan för att spana på unga, nya trender inom seglingsvärlden. Hon gjorde det för norska tidningen Seilas och hamnen.se hängde på.

Monica gillar allt som går fort och är inte så intresserad av hur båtarna ser ut under däck. I jolleavdelningen fann hon mycket som såg spännande ut, men det är ingen större idé att ta med sig någon av de jollarna till Skandinavien då man får segla ensam, menar hon.
Open Bic, det nya franska varvet med moderna och ganska avancerade nybörjarjollar var på plats och passade Monicas stil

www.openbic.com
– Jag såg också många tuffa katamaraner. Företaget Technicarbone ställde ut en extremt lätt katamaran på 28 fot, helt byggd i kolfiber.

www.technicarbone.com

Aster wind visade en helt ny typ av katamaran på 18 fot. Den har en rigg som är fäst vid en rörlig plattform. Plattformen flyttas från sida till sida beroende på vilken bog man seglar. Lösningen ska ge bättre stabilitet. Skroven har sticksvärd som är vinklade inåt, vilket ger lyftverkan på lä skrov.

www.asterwind.com

Eryd 30 var också en rå skapelse, tuff design och många slicka detaljer. Båten är byggd i kolfiber, har teakdäck och en rigg som för tankarna till en Americas Cup-båt. Däcket är så gått som rent då alla fall och skot är dragna under däck.

– Jag hittade även snygga och tuffa kläder. 720 Distribution jobbar med wakeboard. De hade en kollektion som passar både för tjejer och killar. De hade också några coola flytplagg som ser ut som vanliga västar.

www.720dis.com

– Helly Hansen var där med många nyheter. De visade en ny UV-topp som hade slags manschett vid öppningarna för att vatten inte skulle kunna komma in. Det blev nästan som en tunn våtdräkt.

Monica Rodal rapport är skriven av Axel Nissen-Lie, reporter på Norska tidningen Seilas samt www.seilas.no. , därefter översatt av hamnen.se

massa_parmonicarodal

Relaterade artiklar

nyheter_1161355840-06_14803-orange-project-70-custom

Trimaran krockade med container

Kommentarer (0)

Lämna en kommentar