Paris samlar sig för årets båtmässa

Redaktionen

Paris internationella båtmässa 2010. Foto: Etienne de Malglaive/AFP/Nautic 2010Den som har vägarna förbi Paris under den kommande veckan kan passa på att besöka “Nautic – salon international nautique de Paris”. Årets sista stora internationella båtmässa bjuder på inte mindre än 1 200 farkoster av olika typer, allt från en 19-meters CNB 60 till surfbrädor och kajaker.

Foto: Etienne de Malglaive/AFP/Nautic 2010

Förra året besökte 226 000 personer Paris International Boat Show och även om branschen i år märker av den ekonomiska motvinden är intresset stort även för årets upplaga, som pågår den 3–11 december.

CNB60 är 19 meter lång. Foto: CNB/Nicolas Claris

Självklart finns de stora franska drakarna Bénéteau, Jeanneau, Dufour och Lagoon på plats och visar upp nya modeller. För flerskrovsentusiasterna visar både Outremer och Fountaine-Pajot nya katamaranmodeller.

Mässans största båtar är en 19-meters CNB 60 (bilden), Bénéteau Sense 55 som premiärvisas på Nautic, Jeanneau 57 och Amel 55.

Bland motorbåtarna märks en tydlig trend: utombordarna är tillbaka på akterspeglarna även på de lite större båtarna. Den nya generationen motorer drar mindre bränsle, är lättare och tystare och är både billigare och lättare att köpa och installera än marindieslarna.

Obiboat tillverkar små eldrivna katamaraner.

I en särskild satsning visas de senaste miljövänliga uppfinningarna upp i egen “grön” avdelning. Här visas flera olika typer av eldrivna båtar, bland annat katamaranen Obiboat (bilden) som tar upp till sju passagerare.

Också utställare som sysslar med återvinning av båtar och nya energikällor visar upp sina produkter.

I samband med att mässan öppnar arrangeras söndagen den 4 december ett stort SUP-race (SUP = stand up paddle surfing) på Seine med över hundra deltagare.

Läs mer om mässan Salon Nautique de Paris.

Paris internationella båtmässa 2010. Foto: Etienne de Malglaive/AFP/Nautic 2010

Relaterade artiklar

Futura_36_Inledningsbild

Trendspaning – rymliga båtar på världens största båtmässa

Boot_Dusseldorf_inledningsbild

Boot Düsseldorf – världens största båtmässa öppnar i helgen

Alltpasjon_2022

Tre båtmässor på två helger lockade tiotusentals besökare

MassaIngang

75 båtar i ny flytande båtmässa!

Skriv en kommentar

Lämna en kommentar