Rätt och fel med whisky

Gustav Morin

Gustav Morin

Ingen långseglare som landar på Orkney missar ett besök till ett whiskydestilleri. Vi får komma upp i finrummet på kända Higland Park och höra smugglarhistorien som blev starten för verksamheten. Därtill en rejäl genomgång i hur man lär sig uppskatta whisky.

Många har en whisky liggande i kölsvinet men hur många dricker den ”rätt” och hur stor roll spelar det egentligen? Hamnen.ses reporter Claes Olivecrona försöker lära sig uppskatta drycken och får här en rejäl genomgång av både historia och kutymer. Är det till exempel fel att tillsätta vatten eller rent av blanda med Cola? Här kommer svaren.

Se alla andra reportage från vår Upptäcktsresa på Orkney!
Att segla till Orkney – med nio knops ström
Orkneys otroliga variation
Varför Orkneyborna vill vara skandinaver
Hur man tillverkar whisky värd 120 000 kr flaskan
Hummerfiskarna som en gång var stenrika
Historiska ubåts-attacken som dödade 800
Stromness – där vikingarna sökte skydd
Svart guld och spottande pilgrimsmusslor
Varför dricker man whisky?
Rätt och fel med whisky 
Inälvor i fårmage – vi testar skotsk Haggis
Mot Orkney i storm över Nordsjön
Fest i min hytt
Värt att uthärda Nordsjön för att se Orkney?
Har vi en tyrann ombord?
Vi blir omringade av delfiner!
Rapport om stökiga vågor på Nordsjön
Roderhaveri mitt i natten
Hög toppfart, vikingar, whisky och Norge i sikte
Upptäcktsresan Expedition Orkney – framme i Norge

Relaterade artiklar

Sorry, we couldn't find any posts. Please try a different search.