Snabbguide till flytande mässorna

Snabbguide till flytande mässorna

Redaktionen

Två flytande båtmässor samma helg.I helgen kommer båtfantaster i Stockholmstrakten inte att ha några som helst sysselsättningsproblem: det riggas för båtmässa både i Gustavsberg och i Wasahamnen på Djurgården. För Allt på Sjön är det premiär medan Stockholms flytande båtmässa arrangeras för nionde året i rad.

Stockholms flytande båtmässa slår upp portarna redan på torsdagen och pågår till och med söndag.

En snabb titt i utställarförteckningen visar att mest motorbåtar kommer att ligga vid bryggorna. På land visas allt från husbilar till knopkonst. Speciellt för alla träbåtsälskare finns Anders Båthus på plats och visar upp ett antal veteranmotorbåtar, som även är till salu.

Bland nyheterna finns Nimbus 34 Nova, som har världspremiär. Modellen bjuder enligt tillverkaren på nyheter både i designspråket och i utrustningen. Bland annat har nya detaljer utformats för att ge båten ett smäckert intryck samtidigt som de ska vara funktionella och underlätta ombord.

Targa 32 premiärvisas.

Premiärvisning är det också för Targa 32 (bilden), som hamnen.se skrivit om tidigare. Modellen har gjorts större för bekvämare boende ombord, bland annat finns två fullängdskojer på 210 cm i förkabinen.

När Allt på Sjön, med branschorganisationen Sweboat som arrangör, drar igång på fredag är det premiär för denna helt nya flytande mässa.

Här ligger fokus mest på segelbåtar även om det i utställarförteckningen också finns en hel del nytt bland motorbåtarna. Enligt arrangören kommer 32 stycken Sverige- eller världsnyheter att visas, både motor- och segelbåtar.

https://www.youtube.com/watch?v=kZ1CAdKnjdATenderline Youngster XL är helt öppen i aktern, vilket gör det lätt att ta sig tillbaka ombord efter bad.

Totalt visas över 210 nya båtar upp i Gustavsbergs hamn, allt från vattenskotrar och dagseglare till 50-fots segelbåtar.

För den som letar tillbehör finns också mycket att se och ute i viken arrangeras en seglingstävling på lördagen.

Stockholms flytande båtmässa, 1–4 september
Plats: Wasahamnen på Djurgården, Stockholm
Öppet: torsdag 12–18, fredag–söndag 10–18.
Entré: vuxen 130 kronor, barn under 15 år går in gratis.

Allt på sjön, 2–4 september
Plats: Gustavsbergs hamn, Värmdö (cirka 20 minuter från Slussen i Stockholm).
Öppet alla dagar: 10–18.
Entre: Fri entré och parkering.

Redaktionen

Två flytande båtmässor samma helg.

Skriv kommentar

Lämna en kommentar

Relaterade artiklar

Boot_Dusseldorf_inledningsbild

Hamnens spaningar och intryck från världens största båtmässa

alltforsjon-husbil

Båtar och husvagnar under samma tak på vårens mässa

Vindkraft-i-Ostersjon-FINE

Båtorganisationer ratar ny havsplan: ”Fritidsbåtslivet är bortglömt”

Allt_for_sjon_batmassa

“Stockholmsmässan ska rivas” – mässorna flyttar