Spektakulärt, nytt och hett från båtvärlden!

I veckans Studio analyserar vi rekordstora kappseglingen Kolfiberrodret, intervjuar svensken som just satt världsrekord i distansvindsurfing med foil, spanar in Sveriges snabbaste kappseglingsbåt som är till salu och rapporterar om världens nu största segeljakt i aluminium, om sjöpolisens nya värsting och om nya Saxdor 320.

När många av sommarens stora kappseglingar ställs in så slår kappseglingar med bara två personer ombord igenom på allvar. Hamnens Gustav Morin analyserar med Jimmy Hellberg som deltog och i stark kontrast till övriga deltagare beskrev årets Kolfiberrodret som ett helvete.

Vi har pratat med Patrik Söderholm från Marell Boats och sjöpolisen och kan här visa första bilderna på alla båtburna skurkars värsta skräck.

Vi får också ett intressant samtal med Sveriges kanske mest aktiva, mest allsidiga och därtill väldigt framgångsrika vindsurfare och kitesurfare Markus Robért som precis kommit tillbaka från havet efter att troligen ha satt världsrekord i non-stop windfoiling över 24 timmar.

Det finns grader av idioti när det gäller att spendera miljarder på en båt.

 

Första bilderna på världens nu största seglande lyxjakt som är tremastad och heter Sea Eagle II.

En av Sveriges snabbaste havsgående segelbåtar är till salu. Det är en foilutrustad trimaran av märket Farrier som är god för farter över 25 knop. Gustav har seglat den och berättar om varför man bör slå till.

Slutligen ett glimt av vad som snart släpps från nya finska Saxdor. Det blir en spännande 32-fotare med utfällbara sidor och bra prestanda.

200616 - Studio - puff

Relaterade artiklar

Quarken Boats 1

Quarken Boats – Finnarna gör det igen

windy

Windys nya Nimbusdödare angör i augusti

Polis Marell M15 small

Marell M15 – sjöpolisens nya monsterbåt!

Saxdor 200 T-Top

Saxdor 200 Sport – skoter och båt i ett!

Skriv en kommentar