Svenska folkets höstdrömmar – vi vet vad du gillar

Gustav Morin

Gustav Morin

Blocketfavoriter oktoberHär letas inget praktiskt, billigt och familjevänligt. Nu handlar det om att ta x antal telefonlån och springa in till chefen för en snabbuppsägning för att sedan dra iväg över någon ocean och komma tillbaka fram på vårkanten. Hur ska man annars förklara det stora intresset för den senaste månadens mest klickade båtar?

Höstdrömmar hette en tidig hit av Sven-Ingvars, instrumental. Eminente Ingvar Karlsson på sologitarr. 

Höstdrömmar verkar även prägla Blocketsurfarna i september och oktoberskiftet. 

Vi har fått veta vilka som är Blockets mest sökta båtar senaste månaden. 

Blocket lyxjakt
1. VdH Explorer 2400. ”Rikligt utrustad för att ägaren med gäster ska kunna vara självförsörjande under längre tid”.

Tanken är alltså att ligga ute till havs fram till att det är dags att resa midsommarstången? Pris 48 miljoner kronor. Har du pengarna men är lite lat av dig kan du kolla in Hemnet och för (nästan) samma pengar köpa ett hotell i Sandhamn och checka in där. Det finns även uddar i Saltsjöbaden och på Lidingö med tillhörande hus, som dessutom inte gungar lika mycket. Men då får du förstås inte se isbjörnar eller slåss med somaliska pirater.
Se annonsen här. 

Nauticat
2. Näst mest sökt på Blocket i september är en Nauticat 33. Kanske inte polarduglig men sommarstuga på sjön till ett pris som är 0,6 procent av priset för VdH Explorer. Vinterförvaring ingår så även här funkar ”fly-vintern-strategin”. Kanske inte lika charmigt att övervintra på ett båtvarv, kanske inte ens tillåtet, men prisvärt….
Se annonsen här.

Rasmus
3. Den tredje mest klickade båten är en Hallberg Rassy Rasmus 35. Klassisk båt och sänkt pris.

Att för 55 000 kr kunna lägga beslag på en Hallberg Rassy är inget annat än otroligt! Alternativinvesteringarna i samma prisklass – en sönderkörd hardtop eller en vattenskoter som gått fem varv i viken efter midsommarlunchen känns med ens mindre angeläget. Samtidigt kan ju den otroligt usla kvaliteten på bilden få även den mest hugade av spekulanter att ana ugglor i mossen. 
Se annonsen här.

Blocket ocean yacht
4. Väljer du att slå till på den fjärde mest klickade båten på Blocket kan det finnas möjlighet till övervintring. Bruce Roberts 50 motorseglare och jorden-runt-båt som av vardagspusslet tvingats fram till offeraltaret:

– Vi har trivts med motorseglaren och hade vid köpet planer på att segla över Atlanten eller Jorden runt. Dock har vi kommit fram till att med fem barn, varav de två små bara är ett år gamla, så kommer en sådan långsegling först ske om väldigt många år”, skriver säljaren som även kan tänka sig ett vinterhus som betalning. Pris är däremot okänt.
Se annonsen här.

Blocket5. Sista plats på topp 5 känns mer verklighetsbaserad. Här och nu, vare sig rivieran eller isbergen. Flipper Cabin 580 för 15 000 kr. Utan motor, så det blir ju praktiskt för bryggseglaren. Aldrig bry sig om bensinpriser, eller om impellern ska bytas eller om det finns något grund någonstans där ute. Men man kan förstås komplettera med motor om det skulle bli för tråkigt. Den här båten var så poppis att den såldes innan vi hann publicera artikeln. 

Reportage_2017_Blocketfavoriter_oktober_Blocketfavoriter-oktober

Relaterade artiklar

BlocketRekord

Rekordstort köpsug efter båt!

Tre familjer, tre motorbåtar och ett mål.

Ökat båtintresse här för att stanna – tror svenskarna

Snipan

Köpfeber på begagnade båtar – dags att sälja nu!

blocket

Sveriges billigaste båtar just nu

Skriv en kommentar

Lämna en kommentar