Svenska ungdomar bygger om klassiker till eldriven äventyrsbåt!

Elias Johansson

Elias Johansson

Snart kastar de loss för ett nytt och självförsörjande liv till havs med elmotor, elspis och toa utan slangar. Se inslaget om det unga svenska paret Tiger Brisius och Julia Sandbrink.

Paret Julia och Tiger sågar inte bara dieselmotorn som koncept vid fotknölarna, då de hört att väldigt många långseglare förblir långa stunder i hamn i väntan på reservdelar till sina strulande motorer. De har också funnit att mulltoan är överlägsen den traditionella båttolaetten ombord.

De går inte samma väg som många andra utan bygger nu om sin gamla vackra OE 32 med och stoppar in en elmotor, en bra batteribank, induktionshäll, watermaker, fiskespön samt en mulltoa. Det är enligt dem allt man behöver för att leva ett självförsörjande liv till havs med hela världen som spelplan.

Exakt när det bär av är fortfarande oklart och avresan är redan tre år försenad på grund av att båten hade sina brister. Den ena renoveringen ledde till den andra med resultatet att de rev ut och byggde upp det mesta ombord…

Vi kanske rev ut lite väl mycket… Vi är nu bästa kompisar med varenda mutter ombord,

 

Färdmålet? Att först och främst ta sig ner till Medelhavet för att sedan styra vidare dit vindarna bär. Men det främsta målet är, som sagt, att vara självförsörjande. Och det där med mulltoan är inte så konstigt som det låter.

Se inslaget!

sailing idun

Relaterade artiklar

TallyHo10FIX

Leos makalösa träbåtsrenovering – del 10

Leo10Fix

Leos makalösa resa – del 10

TallyHo94Ingangix

Leos makalösa träbåtsrenovering – del 9

Leo Sampson

Leos makalösa träbåtsrenovering – del 7

Skriv en kommentar

Lämna en kommentar