Du är här:Hem Artiklar Reportage Svenskt brons i stenhårt Finnjolle-EM!

Svenskt brons i stenhårt Finnjolle-EM!

Svenske Max Salminen seglade hem bronset i Finnjolle-EM i spanska Cadiz i grov sjö och mycket hård vind. 
Se reportaget!

Spaniens södra atlantkust bjöd på riktigt tuffa förhållanden med mycket grov sjö, stora dyningar och vind från 11 m/s upp mot 14–15 m/s i byarna.

– Det blåste verkligen mycket, så idag handlade det om ”boathandling”. Men jag är nöjd med mitt brons. Jag hade ju gärna varit med i striden om guldet men två dåliga race satte stopp för det, säger Max.

Svår balansgång
Taktiken var att segla enkelt i den starka vinden, med så få slag som möjligt. Samtidigt var det viktigt för Max att hålla koll på de fyra seglarna som jagade bakifrån och kunde snuva svenskan på bronsmedaljen

– Det är en svår situation att vara i - tredje plats och ingen chans på silver eller guld men många som jagar mig för bronsplatsen. Men jag är riktigt nöjd med hur jag seglade här i slutet av regattan. Och medaljracet självklart, säger Max som är regerande världsmästare i klassen.

Wright var starkast
Kampen om guldet och silvret stod, redan innan medaljracet, mellan de två i toppen och det blev Edward Wright från Storbritannien som vann EM. Tvåa blev holländaren Nicholas Heiner.

Publicerades: 2018-03-20

Skriv ut