Tv-reportern som flyttade ombord

Tv-reportern som flyttade ombord

Gustav Morin

Han slutade sitt jobb, sålde sitt hus och flyttade ombord på en kanalbåt. Här berättar han om fördelarna och nackdelarna.

Många drömmer om att ändra på sitt liv och välja en friare livsstil genom ett liv ombord. Det som dyker upp i sinnet hos de flesta är då en segelbåt av modell rock solid och kanske inte ett mål men ändå en idé om att segla runt jorden.

Tv-reportern David Johns idé om att leva ombord exkluderar helt risken att bli utsatt för höga vågor och navigationsutmaningar.

Att bo på en kanalbåt – i en kanal – är troligen det minst dramatiska båtlivet man kan välja och kanske det mest avkopplande och på vissa sätt även det mest fria.

När man som David John kajkar runt på kanalerna i Storbritannien är det nämligen fritt fram att lägga till i princip var som helst och att stanna där i två veckor.

Det finns alltså ingen hets om att klara överfarter för att hitta en hamn. Man tuffar helt enkelt fram så länge man känner för det och när andan faller på så lägger man till längs kanalkanten.

Det enda man möjligen kan behöva bekymra sig för är var och hur man ska vända tillbaka.

David John lever inte bara på en kanal fysiskt utan också digitalt på sin Youtube-kanal.

Han sålde allt och flyttade in i en Princess 65. Läs om Per Gustafsson som sålde allt och flyttade ombord på sin Princess 65. 

 

Gustav Morin

Reporter moved to a narrowboat

Skriv kommentar

Lämna en kommentar

Relaterade artiklar

Narrowboat_boende

Livet på kanalen blev hans väg ur livskrisen

Narrowboat_engelsk_kanal

Harmoniskt båtliv på den engelska landsbygden

Narrowboat_engelska_kanaler

Harmoniskt heltidsboende på en engelsk kanalbåt

Till Medelhavet i liten 17-fots HT

Till Medelhavet i en helt vanlig liten HT-båt