Kvinnan som leder KSSS

Redaktionen

Redaktionen

Therese Ahlström, 29 år, blir ny klubbdirektör i KSSS 3 maj 2007, Kungliga Svenska Segelsällskapet. ”Tessan” har i många år varit aktiv i KSSS som elitseglare, ledare och ansvarig för Juniorverksamheten på Lökholmen. Hon kommer närmast från en position som nordisk marknadschef på MTV Networks barntevekanal Nickelodeon.

Therese Ahlström tillträder den nya tjänsten som klubbdirektör för KSSS den 3 maj 2007. Tidningen Dagens Nyheter gratulerade ”Tessan” och ställde fyra frågor till henne:

Stort grattis! Varför valde de just dig?
– Jag tror att de valde mig därför att jag är ung och driven och för att jag har en tydlig vision för verksamheten. Jag vill att vi ska satsa både på en större bredd och på eliten, och försöka hitta fler verksamheter för alla de juniorer som seglar idag så att de fortsätter även när de blir äldre.

Hur kommer det sig att du sökte jobbet?
– Jag har vuxit upp i klubben och är själv aktiv kappseglare. Under åren har jag fått många tankar och idéer om hur man kan förändra verksamheten och få fler att söka sig till klubben.

Vad gjorde du innan?
– Jag var nordisk marknadschef för MTV:s barntevekanal Nickelodeon i tre och ett halvt år. Dessförinnan arbetade jag för ett eventföretag och så har jag pluggat en massa, bland annat projektledning och marknadsföring.

Vad skulle du vilja säga till dem som tror att KSSS är en klubb för äldre herrar?
– Jag skulle vilja säga att KSSS är en anrik klubb med trevliga traditioner – men det är absolut ingen mossig klubb för farbröder. Vi befinner oss i en föryngringsprocess och ungefär en tredjedel av våra 6.200 medlemmar är juniorer.

Frågorna ställdes av DN:s Helena Nordenberg

 

KSSS kommenterar valet av Therese Ahlström på Sällskapets hemsida www.ksss.se på följande sätt:

KSSS styrelse har valt Therese ”Tessan” Ahlström, 29 år, till den nya tjänsten som Klubbdirektör i KSSS. Therese har i många år varit aktiv i KSSS som internationell elitseglare, ledare och ansvarig för Juniorverksamheten på Lökholmen och kommer närmast från en position som Nordisk marknadschef på MTV Networks barnkanal Nickelodeon.

Therese Ahlström tillträder den 3 maj. Den nya organisationen i KSSS ledning är nu klar och den nya tjänsten som Sällskapets Klubbdirektör tillsattes vid ett styrelsemöte på måndagen. Therese Ahlström valdes av en enhällig styrelse sedan hon nominerats som kandidat efter en omfattande rekryteringsprocess som påbörjades i höstas.

Ett 30-tal sökande till tjänsten har genomgått intervjuer och tester som genomförts av rekryteringsföretaget Novare.
– Therese representerar framtiden för KSSS. Hon är en utmärkt ledare och har den erfarenhet, kompetens och drivkraft som krävs för att leda KSSS mot nya mål in i framtiden. Dessutom är hon seglare i grunden. Vi är oerhört glada över att kunna presentera Therese som ny Klubbdirektör, kommenterar KSSS ordförande Jacob Wallenberg.

Therese ”Tessan” Andersson är ett barn av KSSS. Det var inledningsfrasen i ett av kapitlen i boken om 175-årsjubileet och handlade om andan och en av de typiska medlemmarna i KSSS.

Therese Ahlström, som ”Tessan” heter som gift, har levt ett aktivt KSSS-liv, från jollesegling som sjuåring, över internationell elitsegling i 420, Match Racing och J80, ledare och tränare för juniorer till anställning på KSSS kansli som ansvarig för juniorverksamheten på Lökholmen.

Valet av Therese Ahlström presenterades för medarbetarna på KSSS kansli på tisdagsmorgonen av Jacob Wallenberg och Fredrik Feldreich, tidigare VD och nyutnämnd marknadsdirektör i KSSS.

Therese Ahlström ska nu i sin nya roll leda och utveckla den framtida verksamheten. Therese är utbildad civilekonom och har innan tjänsten som nordisk marknadschef på barnkanalen Nickelodeon bland annat också varit projekt- och produktionsledare på Eventum för projekt så som Melodifestivalen, Tjejtrampet, m.fl. och deltagit på Volvos PR-båt i Volvo Ocean Race 2000.
– Med Therese som ny Klubbdirektör får vi en välkommen och mycket kompetent förstärkning och jag ser verkligen fram emot att arbeta tillsammans med henne i ledningen för KSSS, säger Fredrik Feldreich.

Själv förklarar Therese bakgrunden till att hon sökte positionen som Klubbdirektör så här:
– Segling och KSSS har varit en enormt stor del av mitt liv. Möjligheten att ge tillbaka och samtidigt kunna utveckla klubbens verksamhet är något som jag har drömt om under flera år. Redan för två år sedan började jag fundera på hur KSSS skulle kunna förändras för att locka ännu fler juniorer och sedan kunna utveckla talanger till att bli framtidens OS seglare.

Vilka egenskaper tar du med dig till den nya tjänsten?
– Jag är ung, driven, organiserad, resultatinriktad och älskar utmaningar och att leda. I och med att jag har varit elev på läger, instruktör och lägerchef på Lökholmen, suttit i kommittéer, kappseglat på nationell och internationell nivå och arbetat med Volvo Ocean Race, så har jag insikt i mer eller mindre hela KSSS verksamhet vilket jag ser som en fördel för jobbet som Klubbdirektör. Jag ser enormt mycket fram emot att få börja på KSSS i maj.

 
Therese Ahlström

Relaterade artiklar

racing_bankappsegling_2016_KSSS_Olympiska_Laser_Laser_Olympiska

Jolleseglingen lever – 540 båtar på Baggen!

racing_bankappsegling_2016_ArtemisSegerTulon_Ingang_ArtemisSegerIngang

Svenska Artemis Racing knep sin tredje seger!

racing_bankappsegling_2016_ArchipelagoRaid_Ingang_Stockholm_Archipelago_Raid_Puff

Unga segrare i Stockholm Archipelago Raid

racing_bankappsegling_2015_AllvenskanKSSSVann_Ingang_AllsvenskanIngang

KSSS vann den stenhårda allsvenska premiären

Kommentarer (0)

Lämna en kommentar