Våren kommer med Allt för Sjön

Redaktionen

Redaktionen

Ett säkert vårtecken är på gång. Allt för Sjön öppnar sina dörrar lördagen den 3 mars i Älvsjö och håller öppet till och med den 11 mars.
Nordens största båtmässa bjuder på mängder av nyheter, båtar och tillbehör, seminarier och aktiviteter.

 

Här är några av de aktiviteter och seminarier som man kan delta i under Allt för sjön 2007:

 

 

XtremeCorner

XtremeCorner är en hel avdelning med häftiga vattenleksaker. Kitesurf, wakeboard, jetski, windsurf med mera. Kolla in de nya våta innesporterna. På scenen ges modeshow tre gånger på fredagar, lördagar och söndagar.

 

 

 

Madeleine Westin om skärgårdsväder

Under båda lördagarna kommer TV4-meteorologen Madeleine Westin Bergh till mässan för att berätta om skärgårdsväder, klimatförändringar och om hur man utnyttjar olika vindar och vädersystem.

 

Kasta Loss på Allt för sjön

Kasta Loss på mässan är ett samarbete mellan Allt för sjön, Sjösäkerhetsrådet, och TV4. I ”Kasta Loss”-montern ges information och kunskap om sjövett och säkerhet. Se live-intervjuer med spännande människor.


För de yngre finns Barnens Sjövettskola och på lördagar och söndagar träffar du TV-figuren Mojje i ”Kasta Loss”- montern.

25.000-kronorsbåten och Allt för sjöns nybörjarkurs

På mässan visas i år tre båtar som inte kostar mer än 25.000 kronor och som lämpar sig utmärkt för dags- och weekendturer i skärgården. Projektet vänder sig till ungdomar, nybörjare och andra som vill ta klivet ombord men som inte tror sig ha ekonomiska möjligheter.

 

Besökaren kan ta ett båtcertifikat i ”lightversion”. Genom att svara på tio enkla frågor och få ett intyg på sina kunskaper får besökaren rabatt på kompletterande utbildningar vilka leder till ett riktigt förarbevis.

Årets Nybörjare

Alla som besöker aktiviteten 25.000 kronorsbåten har chans att bli Årets Nybörjare och vinna en av 25.000 kronorsbåtarna och en förarbevisutbildning. Tävlingen arrangeras i samarbete med Metro, Båtnytt och Båtägarskolan.

MilkoBoxCup


Bygg din egen segelbåt – av mjölkkartonger och kappsegla i tävlingen MilkoBoxCup – Sailing in the Rain.

Classic Boat Show

Här finns de vackra skönheterna i trä. På segelbåtssidan är temat i år R-båtar som firar 100-årsjubileum och på motorbåtssidan Forslundsbåtar.

Fotoutställning

Ett flertal av Sveriges främsta skärgårdsfotografer visar sina bästa bilder. Temat för året är Havets Läckerheter.

Design & Innovations Expo

Se Stockholmsbåten, eller Aquapeden, en liten men snabb farkost som tagits fram av elever på Konstfack och KTH. Bland annat.

Seglingsbassäng

Bassängen med modellsegelbåtar hör till en av mässans höjdpunkter menar många. Alla dagar går det att själv prova på modellbåtssegling och varje dag är det tävlingar i bassängen som i år är belägen i Charliehallen.

Seminarier

Lär om sjösjuka, ta VHF-certifikat, Gotland Runt-tips med mera. Du hittar mer information på Allt för Sjöns hemsida.

Köp biljetter via Internet

Undvik köer – köp biljetter via Allt för Sjöns hemsida. Då får du biljetterna med posten i god tid innan mässan öppnar. Förmånliga entrépriser för barn (7-11 år) och ungdomar (12-18 år), 20:-/barn respektive 50:-/ungdom

 

massa_afs-custom

Relaterade artiklar

Sorry, we couldn't find any posts. Please try a different search.

Kommentarer (0)

Lämna en kommentar