Hopfällbar roddbåt som ryms på rufftaket

Redaktionen

Redaktionen

Att släpa en jolle efter båten är som bekant förödande såväl för köregenskaperna som för seglingsegenskaperna, bränsleåtgången och båtfarten. Bättre då att förvara den hopfälld i ett fodral på rufftaket.

Herrarna Max Frommel och Arno Mathies träffades i en workshop för designers där det gällde att vika ihop något användbart av ett pappersark. De slog sina kloka huvuden ihop och plötsligt började Maarno Folding Boat, som båten på bilderna heter, att ta form.

Resten är historia. Denna roddbåt är konstruerad av en hel plastbit och är därför befriad från läckande skarvar eller andra svaga punkter. Bärigheten räcker till för två vuxna och den fälls upp och fälls ihop inom loppet av någon minut.

När båten är packad i sitt fodral så är den inte större än 150 x 80 centimeter. Därför kan den enkelt förvaras i bagageluckan eller på rufftaket. I paketet ingår, förutom båten och fodralet, också åror och två rejäla kuddar att sitta på när man ror.

Vid sidan av roddbåten är Maarno i full färd med att utveckla en kälke som bygger på samma grundidé. Liksom roddbåten är den hopfällbar och konstruerad av bara en bit plast.

Eftersom de båda produkterna fortfarande är under utveckling så har man inte hunnit fastställa några priser ännu.

Mer info på www.maarno.com. 

batprylar_2014_Maarno_Ingang_Folding_rowboat_puff

Relaterade artiklar

bygg en fiskebåt för 1000kr

Bygg din båt för under tusenlappen

batar_segelbatar_2018_BillieTwin_Ingang_BillieIngang

Billie Twin – jolle i byggsats

Spektakulart_2018_RoddStillaHav_Ingang_RoddStillaHavetINGANGFIX

Redo att ro till San Francisco!

Studio_2017_puff_studio10ny

Studio – avsnitt 10

Kommentarer (0)

Lämna en kommentar