283 båtar redan anmälda till Lilla Tjörn Runt

Redaktionen

Redaktionen

Lilla Tjörn RuntLilla Tjörn Runt är unikt genom att det är en distanssegling för ungdomar. Jollarna seglar kring Stenungsön, en sträcka på 5 distansminuter. Det tar mellan en till två timmar för de snabbaste att ta sig runt beroende på vind.

Nytt för i år är starten med Accessjollar. Här ges barn och ungdomar med funktionshinder en möjlighet att vara med och tävla. Hela 15 seglare från olika klubbar i Västsverige är anmälda. Det är första gången ett så stort arrangemang genomförs i Sverige med Accessjollar.

 

 

Lilla Tjörn Runt lockar både seglarskoleelever och meriterade jolleseglare. I år är det många yngre seglare som är anmälda, den yngsta deltagaren är född 2004. Men det är inte alltid meriten som avgör vem som blir totalvinnare. Och det är en stor bedrift att vinna bland dem som seglare i den egna startgruppen. Alla seglar mot varandra och det finns även en lagtävlan där bästa lag koras.

Lilal Tjörn Runt

Carl Ferm, RÖSS, vann Lilla Tjörn Runt 2009. Foto Åke Fredriksson

Bland de anmälda finns flera av fjolårets segrare; totalsegraren bland optimisterna Carl Ferm från RÖSS, Alexander Falkendal RÅSS i RS Feva, Stina Granholm från HJBK bland de yngsta optimistseglarna och Rolf Andreasson från StSS bland de äldre.

Lilla Tjörn Runt brukar locka runt 300 ungdomar i optimist, zoom8, RS Feva RS, Tera eller Accessjolle. Just nu är 283 jollar anmälda. Första start går kl. 10:50 och därefter sker starterna var 10:e minut. Mer information finns på www.stss.se

Lilla Tjörn Runt

Relaterade artiklar

Superladdare från BKK/Plug

Nu byggs Nordens första marina nätverk för snabbladdning

Stridbat

Äntligen – nu kan man starta en egen flotta med stridsbåtar!

U-kajak

U-kajak för en miljon kronor stridsberedd i Vaxholm!

KungsholmenA-scaled-e1618408327930

Nu är det bevisat – nöden har lag!

Kommentarer (0)

Lämna en kommentar